Foredrag: Dragør som verdens kulturarv

I fortsættelse af den årlige generalforsamling i Lokalhistoriske Forening tirsdag den 12. marts 2019 kl. 19.00 – 19.30 i Wiedergårdens Festsal inviterer foreningen til foredrag af arkitekt Jan Engell om Dragør som verdens kulturarv.

Blegerstræde – et af de steder hvor byplanen viser sig særlig tydeligt i gadebilledet. Husgavlene træder smukt frem, fordi det nord-sydgående stræde krydser de øst-vestgående gader og husrækker. De fleste af Dragørs huse følger gaderne øst-vest, og her dominerer lange husfacader gadebilledet.

Jan Engell er uddannet arkitekt med speciale i byplanlægning og har et bankende hjerte for sin hjemby Dragør.

Arkitekt Jan Engell, Dragør

Dragør gamle by og havn er en velbevaret skipperby fra verdens store sejlskibstid i 1700 og 1800-tallet.

Byen er med sin struktur og arkitektur med huse, gader, stræder og pladser samt den gamle havn og landskabet rundtom, enestående i europæisk sammenhæng.

Inden foredraget vil foreningen vise korte klip fra det seneste arrangement med pianisten Carol Conrad og Thomas Peter Koppel under temaet lokalhistorie på sangens vinger.

Stemningen var i top ved foreningens arrangement i januar, da Thomas Peter Koppel bød op til dans med Carol Conrad ved klaveret. (Foto: Dines Bogø).

Mere om foreningens arrangementer med byvandringer og foredrag via linket her

 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Den bedste julegave

“Min barndoms jul” – lyder det kedeligt? Tænkte det nok. Så skal jeg nok lade være at fortælle om juleaften i hjemmet på Nørrebro, hvor

Læs mere »

Julehygge på fortet

Søndag 28. november er der “Jul på Fortet” på Prins Knuds Dæmning. Der er masser af julehygge på det nye oplyste Fort, og det fortsætter i alle

Læs mere »