Boeings 737 MAX8 får flyveforbud i hele Europa

Den europæiske luftfartsmyndighed EASA suspenderer fra tirsdag aften kl. 20 al flyvning med flytypen Boeing 737 MAX8. Beslutningen kommer i forlængelse af søndagens flystyrt i Etiopien hvor 157 personer omkom. Det oplyser EASA i en pressemeddelelse.

Foto: Norwegian

Det var andet styrt med flytypen på få måneder. I oktober mistede 189 mennesker livet, da et Boing 737 af samme type styrtede ned i Indonesien.

EASA skriver at ulykkesundersøgelserne er igang men at det er for tidligt at konkludere, hvad der var årsag til ulykken i Etiopien og at flyveforbuddet skal ses som en sikkerhedsforanstaltning.

“Efter den tragiske ulykke med Ethiopian Airlines flyvning ET302 tager Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) ethvert skridt, der er nødvendigt for at sikre passagerernes sikkerhed”, står der i pressemeddelelsen fra EASA.

350 fly på verdensplan

En lang række lande og luftfartsselskaber rundt i verden har allerede, forud for EASA forbud, besluttet at indstille flyvning med flytypen.

Der er omkring 350 fly af typen Boing 737 MAX8 på verdensplan. I Europa er Norwegian og TUI blandt de selskaber, der har flytypen i deres flåder, skriver DR i en artikel.

Flyselskabet TUI oplyser, ifølge DR, at ingen af selskabets 15 fly bliver brugt på afgange til og fra Danmark og Norwegian der har 18 fly af typen, fortæller til DR, at de forsøger at indsætte andre fly på de ruter, hvor Boeing 737 MAX8-flyene er brugt.

Seneste artikler

 

Fik du læst?