Dragør Badehotel version 2.0

Behandlingen af et forslag til en ny lokalplan skal på By-, Erhvervs- og Planudvalget den 2. april bane vejen for en udvidelse af det historiske Dragør Badehotel. Dragør Badehotel er opført i 1907 og udbygget af flere omgange. Dragør Badehotel blev sidste år solgt til Rialto Developments og det er de nye ejere som ønsker at udvide hotellet med mindst 30 nye værelser.

Visualisering af det nye Dragør Badehotel. Kilde: Dragør Kommune

Skitseforslaget omfatter en udvidelse af hotellet i form af en forlængelse mod syd og nord af den oprindelige profil i 3 etager, samt en udvidelse af den østvendte nuværende et-etages tilbygning. Udvidelsen vil medføre et samlet antal værelser på 62, samt flere konference- og selskabslokaler.

Visualisering set mod syd. Kilde: Dragør Kommune

Den nuværende 1-etages servicebygning på grundens sydvestlige del agtes nedrevet, mens den 1-etages længe ud mod Drogdensvej bevares.

“Med henblik på at opnå en stabil og bæredygtig drift af Dragør Badehotel er det afgørende at der opnås tilladelse til en udvidelse af værelseskapaciteten med minimum 30. Samtidig med de nye værelser, renoveres også hotellets eksisterende værelser og selskabslokaler”, skriver de nye ejere i sagsfremstillingen til Dragør Kommune.

Fik du læst: Dragør Badehotel er solgt

Dragør Badehotel fik allerede et gevaldigt løft sidste år da man ansatte Berent Herbst som ny restaurantchef hvilket har betydet at køkkenet har været åbent 7 dage om ugen til morgenmad, frokost og middag. Ikke mindst Berent Herbst lancering af husmandskost alle ugens 7 dage for 99,- trak mange nye gæster til det historiske badehotel.

Læs også: Dragør Badehotel lancerer husmandskost

Nu mangler blot den politiske behandling før Dragør Badehotel kan påbegynde en ny – tidssvarende rejse, som lever op til nutidens krav og ikke mindst den stigende turisme i Dragør.

Den politiske beslutningsproces er følgende: 

By-, Erhvervs- og Planudvalget den 2. april 2019.

Økonomiudvalget den 11. april 2019.

Kommunalbestyrelsen den 2. maj 2019.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?