Sæt gang i den grønne vækst med gratis kompostmuld

Foråret er kommet og det betyder at du nu kan sætte turbo på den grønne vækst. Fra i morgen lørdag 13. april kan du hente gratis kompostmuld på den lokale genbrugsstation.

Kompostmuld bruges til at tilføje luft og næring til jorden i haven, altankassen eller potteplanten. Da næringsindholdet er for højt, kan du desværre ikke bruge kompostmulden til at spire frø i.

Her kan du afhente gratis kompostmuld

I år kan du på Amager hente gratis kompostmuld på tre genbrugspladser. Dem finder du i linkene nedenfor:

Kirstinehøj

Dragør

Vermlandsgade

Praktisk

Når du henter kompostmuld på genbrugspladsen, skal du selv medbringe noget til at transportere den i. Til gengæld kan du nøjes med at tage den mængde, du faktisk skal bruge, så du undgår at have en masse rester af jord liggende. Du må gerne hente mere end en gang, hvis du kommer til at tage for lidt.

Kompostorme – lav din egen kompost

Hvis du gerne vil lave din egen kompostjord, kan du fra den 13. april også kunne hente kompostorme på de syv deltagende pladser. Hver plads vil dog kun få leveret en begrænset mængde orme, som vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet – så det gælder om at være hurtig.

Kompostorme hjælper til at få en god og hurtig omsætning i din kompostbeholder. De kan dog ikke tåle så høje temperaturer, så din beholder må ikke stå i direkte sollys, og ormene skal have mulighed for at slippe væk, hvis det alligevel bliver for varmt.

Gendyrk – få nytte af kompostmulden uden at bruge en krone

Du behøver ikke at skulle investere i en masse dyre haveredskaber, potter og frø for at få noget ud af kompostmulden – husk, genbrug er guld! Mange både grønsager og krydderurter kan “gendyrkes” fra stilke, skud, toppe og andre rester efter madlavningen. Fx. gulerødder, tomater, selleri, basilikum og hvidløg. Der findes en masse gode vejledninger på nettet, hvis du søger på “regrow” eller “gendyrk”.

Når du har spiret dine planter, kan du bruge alt fra konservesdåser, marmeladeglas og gamle juiceflasker til at fortsætte dyrkningen i. Hvis du gendyrker spiseplanter, er det vigtigt, at du kun bruger beholdere, som er godkendt til fødevarer – undgå beholdere som har indholdt kemikalier eller rengøringsmidler. Husk desuden at lægge et par centimeter småsten i bunden inden du putter kompostmuld og plante i, så rødderne kan få luft.

Indhold i kompostmuld

Kompostmuld beriget muldjord. Det har en kornstørrelse på 0-20 mm og er produceret af dokumenteret ren jord, klasse 1. Muldjorden er analyseret, og overholder samtlige krav, der stilles til ren jord, klasse 1. Materialet bliver jævnligt kontrolleret på eksternt laboratorium.

Kilde: ARC

Seneste artikler

 

Fik du læst?