Påsketip: Besøg Amagermuseet i påsken

Amagermuseet slår portene op for en ny sæson, og det er første gang, at man kan besøge museet i påsken. Forårets flotteste syn er i museets have. Der er 14.000 påskeliljer fordelt på ti forskellige sorter. De blomstrer ikke lige på samme tid, men det er et flot syn.

Foto: Museum Amager

I lokalerne på Nordgård er der opsat to miniudstillinger. Den ene sætter spot på Maglebylille, en idyllisk landsby med mange firlængede gårde, der blev jævnet med jorden, da lufthavnen skulle udvides. I det tilstødende lokale vises nogle af museets indsamlede genstande i 2018.

Museet modtager mange henvendelser fra folk, der gerne vil donere deres historiske ejendele, der har en relevans til Amager, således at genstandene kan blive bevaret for eftertiden. En bøjle til overtøj fra det nu nedlagte Store Magleby Hotel er et synligt bevis på, at lokalsamfundet har ændret sig. Tænk at der en gang var kundegrundlag for et hotel og en kro.

Foto: Museum Amager

På den gamle museumsgård er der opstillet tre formidlingsskærme, hvor museets faglige personale fortæller om stuerne: Dirch Jansen stuen, Dragørstuen og Tømmerupstuen. Der er sjover og lærerige historier for børn og voksne, der begynder når du ”klikker”.

”Amagermuseet under lup” er en ny børnesporleg. Har du gode øjne, og sans for detaljer? Sporlegen fører dig rundt på hele museet. Her er der ikke brug for en ”kedsomhedsknap”!

Museet er åbent alle påskedagene fra 12-16.

Find vej til Amagermuseet

Hovedgaden 4, St. Magleby, 2791 Dragør – Tlf. 30 10 88 66

Transport til Amagermuseet:

Tog: Fra Københavns Hovedbanegård eller Nørreport st. med Øresundstoget til Tårnby Station. Skift til bus.

Bus: Tag bus 350S eller 35 og stå af ved St. Magleby Kirke. Følg skiltene fra vejkrydset til museet og gå ca. 300 m. ad Hovedgaden til hovedindgangen ved den gule gård (Hovedgaden 4).

Parkering

Der findes parkeringsplads bag museet, Nordre Kinkelgade 18.

Seneste artikler

 

Fik du læst?