Borgmesteren i kongeligt selskab

H.K.H. Kronprinsen og 19 borgmestre, heriblandt Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup, deltog sammen med over 250 gæster til lanceringen af Trap Danmarks 15 udgivelser i dag på DTU i Kongens Lyngby. Bøgerne udkom tirsdag den 23. april og kan købes hos alle landets boghandlere og internetboghandlere.

Foto: Keld Navntoft / Trap Danmark.

De 19 borgmestre holdt taler af hver 2 minutters varighed med afsæt i Trap Danmarks beskrivelse af netop deres kommune.

“Jeg vil gerne anbefale TRAP Danmarks bog om Dragør kommune (bind 31).
I dag havde jeg æren af at repræsentere Dragør kommune ved udgivelsen af TRAP Danmarks værk om 19 kommuner i Hovedstadsområdet. H.K.H Kronprins Frederik gæstede arrangementet som protektor. Jeg fik lov til at holde en kort tale hvor jeg havde æren af at fortælle lidt om vores spændende historie, invitere til 500 års jubilæum om 2 år, samt sætte fokus på den megen frivillighed og entusiasme i Dragør. Jeg vil stærkt anbefale alle at købe bind 31 hvor Dragør beskrives på en spændende og oplysende måde. Tak til de mange frivillige- og de ansatte i Dragør kommune der har hjulpet med den flotte beskrivelse af vores skønne by”, skriver borgmester Eik Dahl Bidstrup i et Facebookopslag.

Foto: Keld Navntoft / Trap Danmark.
Foto: Keld Navntoft / Trap Danmark.

Trap Danmark 6. udgave, bind 31 giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Brøndby, Hvidovre, Tårnby og Dragør Kommuner samt Bornholms Regionskommune. I alt har 209 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Brøndbyvester til Christiansø og fra Kastrup til Dueodde.

Tag med til Folkemødet på Bornholm, Filmbyen i Avedøre og Flyvergrillenpå Amager. Få viden om Hollænderbyen og traditioner som fx fastelavn til hest. Læs mere om vindyrkning i Avedøre og den inddæmmede Kalvebod Fælled, som gjorde Amager en tredjedel større. Få indblik i Gudhjem Mølle, Idrættens Hus og Saltholm, og læs om rytterskoler, Københavns Lufthavn og Hvidovre Hospital, hvor der hvert år fødes ca. 7.000 børn. Oluf Høst er med – ligesom grundfjeldet og dinosaurerne på Bornholm. Læs også om den nye danske sommerfugl ilia, der holder til i Pinseskovenpå Vestamager.

Om Dragør står der:

Foto: Nana Reimers/Trap Danmark

(Dragør Kommune) De gulmalede huse med røde tage og de snævre brostensbelagte gader er karakteristiske for Dragørs gamle bykerne, og det pittoreske miljø tiltrækker mange besøgende. Strandgade er en af de gader, der løber fra vest til øst gennem bykernen. Her ligger Restaurant Beghuset, der siden 1990 har serveret mad og drikke for lokale og turister.

Hvordan bindet er blevet til
Trap Danmarks redaktion står for at indsamle, redigere og formidle faglig viden om hele Danmark. Indholdet skrives af udvalgte fageksperter og konsolideres af fagkonsulenter. Trap Danmark har desuden et fagligt råd, der sikrer de overordnede redaktionelle retningslinjer. Se mere på www.trap.dk/holdet-bag

Pris og sidetal
Vejledende udsalgspris for det indbundne bind Trap Danmark: Brøndby, Hvidovre, Tårnby, Dragør, Bornholm er 419,95 kr., og sidetallet er 384. Bogen kan købes hos boghandlere i hele landet og hos internetboghandlere.

Om Trap Danmarks 6. udgave
Danskerne præsenteres i disse år for et formidlingsunivers, som ikke finder sit lige nogen andre steder i verden. Det sker i form af Trap Danmark, der er en omfattende samling af levende fortællinger, dybdegående beskrivelser og leksikale informationer om Danmarks natur, historie og kultur. Det er 6. gang, Trap Danmark udkommer i perioden fra 1856 til i dag.

De trykte udgivelser består af et 34-bindsbogværk på ca. 10.000 sider og af enkeltstående kommunebøger – én for hver kommune.

Kommune for kommune beskriver Trap Danmark de enkelte steders geologi, geografi, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst og arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv.

Trap Danmarks kommende digitale univers, der vil gøre det muligt at stå et sted i Danmark og få pålidelige, relevante og velskrevne informationer om det givne sted, udvikles løbende, og De første digitale udgivelser udkommer i slutningen af 2019. Indtil videre findes en lukket betaversion, der kan fremvises hvis det ønskes.

Bag udgivelsen står Trap Danmark A/S med økonomisk støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt G.E.C. Gads Fond. H.K.H. Kronprinsen er protektor for Trap Danmark. Læs mere om Trap Danmark på www.trap.dk

Kilde: Trap Danmark

Seneste artikler

 

Fik du læst?