Foredrag: Amagermuseets historie og fremtidsperspektiver

Tirsdag den 30. april 2019 kl. 19.30 holder museumsleder Søren Mentz foredrag i Wiedergårdens Festsal arrangeret af Lokalhistoriske Forening i Dragør.

I 1901 stiftedes ”Øen Amagers historiske samling”, hvis formål det var at indsamle og frede, hvad der kunne være med til at belyse Amagers historie, som har sin særlige plads i danmarkshistorien, siden Kong Christian den 2. i 1521 hentede 184 Nederlandske bønder til øen.

I 1953 skiftede den historiske samling navn til Amagermuseet samtidig med at museet blev statsanerkendt.

I 2008 blev de kulturhistoriske museer i Dragør Kommune samlet under Museum Amager, og i 2015 blev museumsinspektør ved Frederiksborg Museet Søren Mentz ansat som museumsleder.

Udover det historiske rids vil Søren Mentz i sit foredrag beskrive Museum Amagers rolle i det 21. århundrede, og belyse hvordan der arbejdes med lokalhistorie.

Måske vil der også blive løftet lidt af sløret for det store Amagermaleri, som billedkunstneren Peter Carlsen er ved at lægge sidste hånd på. Et maleri der er blevet til ved mange inspirerende samtaler ikke mindst med engagerede skoleelever på Amager.

Velkommen til medlemmer og evt. kommende medlemmer.

Peter Carlsens kendte maleri fra 2009 ”Lille Danmark”, som snart får en parallel for Amager.
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?