Claus klæder Dragørs unge på til økonomisk ansvarlighed

14.000 unge mellem 18 og 30 endte sidste år i det danske gældsregister, RKI, som dårlige betalere. Det er en stigning på 12 procent i forhold til året før. For at forebygge, at Dragørs unge ender i gældsregistret, har Claus Dehn-Christoffersen, der er filialdirektør i Danske Banks Tårnby-afdeling, de sidste to år undervist 9. og 10. klasser på alle tre skoler i privatøkonomi.

Claus Dehn-Christoffersen, filialdirektør i Danske Banks Tårnby-afdeling. Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

– Jeg fanger de unge på det helt rigtige tidspunkt, hvor de så småt er ved at få gang i deres egen økonomi, men stadig bor hjemme og endnu er for unge til at optage lån, konstaterer Claus Dehn-Christoffersen.

Undervisningen varer halvanden time, og Claus kommer blandt andet ind på, hvad det koster at flytte hjemmefra, hvorfor det er vigtigt at lægge et budget, og hvad forskellen er på et banklån og et kviklån. Til sidst testes elevernes viden med en Kahoot-quiz.

– Jeg stiller dem en masse spørgsmål og kommer med nogle eksempler på, hvor galt det kan gå. ”Er I klar over, hvad det koster, når I tænder for fjernsynet?” spørger jeg blandt andet, og de fleste bliver overraskede, når jeg bagefter fortæller, at det godt kan komme op på 800,- om måneden for den store TV-pakke.

30 kviklån

En af de ting, der gør størst indtryk på de unge, er, når Claus fortæller, hvor dyrt det er at optage et kviklån i forhold til et banklån.

– Der er unge, som ikke har råd til at flytte hjemmefra, fordi de har så meget gæld. Blandt andet nævner jeg eksemplet med en ung pige, der havde 30 forskellige kviklån.

Selv oplever Claus det som meget meningsfuldt arbejde at komme ud på byens skoler og tale med eleverne.

Foto: DragørNyheder.dk

– Det er en del af Danske Banks CSR-politik, at vi gerne vil klæde unge på til ikke at ende i økonomisk uføre, men personligt brænder jeg også rigtig meget for at give min bankfaglige viden videre, og jeg kan se, at det går rent ind.

Claus bor selv i Dragør, og når han efterfølgende møder de unge i Føtex eller træningscentret, er de flere gange sket, at de er kommet hen til ham og har sagt: ”Hey bare rolig, vi har ikke optaget nogen kviklån.”

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »