SAS på vingerne igen fredag

SAS meddeler at der torsdag aften er landet en aftale med de strejkende piloter. Det betyder at piloterne genoptager deres arbejde fredag 3. maj hvor SAS maskinerne atter kommer i luften efter næsten en uge på jorden.

Foto: SAS PR

Efter syv dage med strejke, tusindevis aflyste fly og flere hundrede tusinde passagerer med ubrugelige billeter er der nu landet en aftale mellem SAS og selskabets piloter.

– Vi har en aftale, siger administrerende direktør i SAS, Rickard Gustafson på et pressemøde i Stockholm, skriver DR torsdag aften.

Der vil gå et døgn inden SAS flyver normalt igen oplyser SAS direktøren. Der er dermed sat et punktum i konflikten der har forårsaget flere tusinde aflysninger af flyafgange hos SAS.

Konflikten handlede bl.a. om krav om arbejdstid, vagtplaner og løn.

– Vi er tilfredse med aftalen, men vi er ikke tilfredse med, at vi har haft en konfliktforløb, det beklager vi dybt, siger Lars Sandahl Sørensen til DR og tilføjer, at aftalen både imødekommer piloternes ønske om forudsigelighed i arbejdsplaner, lønforhold og karrieremuligheder.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?