Amager: Lynetteholmen tættere på første spadestik

Første led i etableringen af Amagers nye kunstige ø Lynetteholmen er taget og arbejdet med at få lavet et grundigt forarbejde til området, som i fremtiden vil huse 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser, er på plads efter at By & Havn har indgået aftaler med COWI og Rambøll.

By & Havn har valgt teknisk rådgiver og VVM-rådgiver i forbindelse med arbejdet med etableringen af Lynetteholmen. Valget er faldet på COWI som skal stå for den tekniske rådgivning og det bliver Rambøll, der skal foretage VVM-udredningen, meddeler By & Havn i en pressemeddelelse.

Havnebygmester og anlægschef i By & Havn, Hans Vasehus, er glad for nu endelig at kunne komme i gang med arbejde:

”Det er jo altid med en vis respekt, at man sætter så store projekter i søen – bogstaveligt talt. Lynetteholmen vil være en forøgelse af Københavns samlede areal med ca. 2 procent og vil fungere både som klimasikring for vandstandsstigninger og vil samtidig kunne huse en helt ny bydel. Det er et historisk projekt og jeg glæder mig til at komme i gang med at gennemføre myndighedsarbejdet og projekteringen sammen med vores rådgivere.” 

I forbindelse med den tekniske rådgivning skal COWI se nærmere på udformning og placering af Lynetteholmen, så man kan sikre, at projektet som planlagt kan ibrugtages fra 2022. By & Havn har i denne forbindelse desuden afholdt en række workshops, hvor de væsentligste hensyn er blevet diskuteret. 

Fakta om Lynetteholmen

Lynetteholmen er navnet på den nye ø, der skal huse op mod 35.000 indbyggere. Lynetteholmen kommer til at lægge nord for Refshaleøen i det nordlige Amager.

Lynetteholmen skal udover boliger også huse arbejdspladser i samme størrelsesorden.

Billister skal i dag helt ind i centrum af København for at komme øst om byen, men med den nye ø – Lynetteholmen – kan billisterne ledes udenom byen.

Lynetteholmen gør det endvidere nemmere at beskytte København mod stigende vandstande – noget som man især er opmærksom i disse tider med omskifteligt klima.

Projektet Lynetteholmen kan tage op mod 50 år at gøre færdigt og har en anlægssum på 20 mia. kr. Regeringen forventer at projektet står helt færdig senest 2070.

Kilde: By & Havn / trm.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?