Dragør-brandfolk løb flotte resultater hjem i Berlin Firefighter Stairrun

Lørdag d. 11. maj afholdtes den 9. Berlin Firefighter Stairrun med deltagelse fra Dragør. Berlin Firefighter Stairrun er en årlig tilbagevendende begivenhed for aktive brandfolk. Løbet starter på Alexandra Platz i centrum af Berlin.

Foto: kj-foto.dk

Deltagerne starter med at løbe ca. 200 meter i gadeplan, derefter løbes op af brandtrapperne til 39. etage (770 trin) på Park Inn Hotel i Berlin, iført fuld indsatsdragt, røgdykkerapparat, hjelm, handsker og støvler. Alt udstyr vejer tilsammen ca. 25 kg. Brandfolkene må kun benytte den luft de har i deres flaske på ryggen. Slipper luften op er de ude af racet.

Foto: kj-foto.dk

Brandvæsnets Idrætsforening (BI) deltog igen i år og denne gang med det største antal deltagere nogensinde. BI havde 21 hold med til start ud af over 660 hold. Hvert hold består af et makkerpar, der følges ad hele vejen til toppen på 39. etage.

Foto: kj-foto.dk

Dragør var godt repræsenteret, da fire lokale brandfolk var med. Et rent Dragør hold med to deltagere samt to hold med hver én deltager fra Dragør samt en kollega fra øvrige stationer i Hovedstaden.

De tre hold med Dragør-deltagere fik flotte tider i deres klasse:

14. plads i tiden 9 min 47 sek.
16. plads i tiden 9 min 51 sek.
23. plads i tiden 10 min 46 sek.

De var alle i klassen ”oldies” hvor den samlede alder på holdet er mellem 80-100 år.
Det hurtigste hold var tysk og løb i tiden 6 min 16 sek. i klassen ”Youngster” hvor den samlede alder på holdet er max. 80 år.

BI’s kvindehold vandt guld i 2018. Denne guldmedalje skulle forsvares i år, men det blev et tæt opløb, hvor kun 17 sekunder skilte nr. 1 til nr. 3. BI´s kvindehold fik en flot 3. plads i år med tiden 9 min 37 sek.

Foto: kj-foto.dk

BI er en idrætsforening der har medlemmer fra Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen, samt Københavns Lufthavns Brand & Redning.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?