Lokalarkivet reddet!

Efter sidste uges møde i kulturudvalget ser det nu endelig ud til, at lokalarkivet i Dragør går en tryg fremtid i møde. Bygningen på Stationsvej 5 kan med en ny struktur stadig huse arkivet, som ellers ad flere omgange har været både truet af lukning og arkivalierne kunne være endt på et fjernlager i Rødovre.

Lokalarkivet som huses i det gamle Rådhus på Stationsvej har fået en redningskrans af Kulturudvalget og fremtiden ser igen lys ud for Dragørs arkivalier, medarbejdere og frivillige.

Af Henrik Hvillum

Den løsning ville med al sandsynlighed have betydet den visse død for lokalarkivet, fordi de mange frivillige og medarbejdere ville få svært ved at få logistikken til at gå op, hvis de skulle bruge lang tid på transport til en beliggenhed langt væk fra Dragør Kommune.

Det må anses for en formalitet, at kommunalbestyrelsen vedtager kulturudvalgets indstilling til, at lokalarkivet for fremtiden organiseres under Museum Amager. Helt konkret kommer det ifølge forslaget til at ske i form af en kontaktperson, men med tæt kontakt og dialog til den store skare af frivillige medarbejdere, som i mange år har tegnet lokalarkivet.

Aftalen om den nye struktur har opbakning fra alle fem partier i byrådet, og enigheden glæder formanden for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget i Dragør Kommune (BFKU), Morten Dreyer (DF):

– “Som formand er det glædeligt, at alle 5 partier fandt sammen. Indtil nu har det måske mest udefra set ud som en politik, der lignede et jonglørnummer med ti bolde og køkkenvasken i luften samtidig”, skriver han malerisk i en mail til DragørNyheder.dk

Konstruktiv dialog

Den nye struktur for lokalarkivet kom i hus efter et møde i onsdags, hvor BFKU havde besøg af både en ansat og en række frivillige bag lokalarkivet, som fortalte kulturudvalget om brugernes holdning til arkivet. Derudover bød mødet også på en grundig gennemgang af de nuværende arbejdsrutiner. Alt i alt var det en konstruktiv dialog, mener Morten Dreyer:

– “Jeg vil gerne takke hele udvalget og forvaltningen for en konstruktiv indgang til en løsning. Ligesom de frivillige, som fokuserede på mulighederne, og ikke stirrede sig blinde på hullerne i osten. Nu åbnes huset for flere brugere med det fælles mødelokale, som vi har savnet gennem årene”, siger han.

De frivillige får ifølge den nye indstilling råderetten over et par lokaler på 1. sal på det gamle rådhus og i stueetagen, dog undtaget ”det store lokale”. Det stilles til rådighed for andre arrangementer og foreninger, men stadig også for lokalarkivet. Den reelle fordeling aftales med de frivillige.

Seneste artikler

 

Fik du læst?