Smag på Dragør er en forening, der søger at fremme interesse og forståelse for lokal og regional madkultur. Dette gøres gennem gastronomiske og kulturelle aktiviteter i og omkring Dragør for at skabe fællesskaber.
Af Dines Bogø
Foreningen, der blev stiftet for lidt over 5 år siden, havde et arrangement på Dragør Badehotel.
Aftenens menu bestod af forloren hare suppeleret med drikkevarer.
Medlemmerne blev orienteret om Badehotellet, fortid, nutid og fremtid.
Forloren hare og historie
Kokken og personalet havde sørget for fin anretning og veltillavet forloren hare.
Lars Thye overtog hotellet for snart 25 år siden. Der er bygget meget om og efter salg til Martin Haugaard fortsætter Lars Thye som forpagter i tre år.
Ombygning
Gennem tiden er hotellet blevet ombygget og udvidet. Ejer og forpagter arbejder på en udbygning og der er løbende dialog med naboer, Plan- og Teknik og Kommunalbestyrelsen.
Politisk ønsker man ikke en 1. sal på nuværende sidebygning (tysk garage fra 1944), der ligger langs skel på Drogdensvej.
Men der er åbnet mulighed for forlængelse af hovedbygninger både mod nord og syd.
Hvor lang bliver hovedbygningen? Kan der laves en anden sidebygning i 2. etager? Kan man finde en løsning, der åbner for flere overnatningsmuligheder i Dragør uden, at der opstår nabogener eller at byens front forstyrres?
Der er en positiv dialog mellem bygherrer, naboer, forvaltning og politikere.
Smag på Dragør på Kongelundsfortet
Bestyrelsen oplyste, at næste arrangement forgår på Kongelundsfortet den 18. juni 2019, hvor Sven Ole Rosenkilde laver tidstypisk mad.
Ungdomsskoleleder Christoffer Søe fortæller lidt om fremtidig anvendelse af fortet og omgivelserne.
Bestyrelsen i ”Smag på Dragør” forbereder også en kort rundvisning og orientering om fortet fra åbningen i 1915 og de næste 80 år til Dragør Kommune købte fortet for 1 kr. Grunden og Kongelundshallen købte man også og det kostede 1. mil. kr.
Fik du også læst: Smag på Dragør – et af Dragørs mange tilbud