Foreningen ”Smag på Dragør” på Dragør Badehotel

Smag på Dragør er en forening, der søger at fremme interesse og forståelse for lokal og regional madkultur. Dette gøres gennem gastronomiske og kulturelle aktiviteter i og omkring Dragør for at skabe fællesskaber.

Af Dines Bogø

Foreningen, der blev stiftet for lidt over 5 år siden, havde et arrangement på Dragør Badehotel.

Aftenens menu bestod af forloren hare suppeleret med drikkevarer.

15. maj 2019. Forloren hare til lokal forening på Badehotellet. (Foto: Per Juel).

Medlemmerne blev orienteret om Badehotellet, fortid, nutid og fremtid.

15. maj 2019. Som man kan se, er det lokale, der er på Dragør Badehotel. (Foto: Dines Bogø).

Forloren hare og historie

Kokken og personalet havde sørget for fin anretning og veltillavet forloren hare.

15. maj 2019. Dines Bogø fortæller om badehotellet i 112 år. Skiftende ejere i ”nyere tid”. Dehlsen og Johnsen, samt de nyeste planer og idéer vedr. ombygningen. (Foto: Per Juel).

Lars Thye overtog hotellet for snart 25 år siden. Der er bygget meget om og efter salg til Martin Haugaard fortsætter Lars Thye som forpagter i tre år.

Ombygning

Gennem tiden er hotellet blevet ombygget og udvidet. Ejer og forpagter arbejder på en udbygning og der er løbende dialog med naboer, Plan- og Teknik og Kommunalbestyrelsen.

Politisk ønsker man ikke en 1. sal på nuværende sidebygning (tysk garage fra 1944), der ligger langs skel på Drogdensvej.

Men der er åbnet mulighed for forlængelse af hovedbygninger både mod nord og syd.

Hvor lang bliver hovedbygningen? Kan der laves en anden sidebygning i 2. etager? Kan man finde en løsning, der åbner for flere overnatningsmuligheder i Dragør uden, at der opstår nabogener eller at byens front forstyrres?

Der er en positiv dialog mellem bygherrer, naboer, forvaltning og politikere.

Smag på Dragør på Kongelundsfortet

Kongelundsfortet og Kongelundshallen til højre. Købt af Dragør Kommune i 1995. Til venstre ses Kongelundskasernen også omtalt som ”Asyllejren”. (Foto: Kortforsyningen).

Bestyrelsen oplyste, at næste arrangement forgår på Kongelundsfortet den 18. juni 2019, hvor Sven Ole Rosenkilde laver tidstypisk mad.

Ungdomsskoleleder Christoffer Søe fortæller lidt om fremtidig anvendelse af fortet og omgivelserne.

Bestyrelsen i ”Smag på Dragør” forbereder også en kort rundvisning og orientering om fortet fra åbningen i 1915 og de næste 80 år til Dragør Kommune købte fortet for 1 kr. Grunden og Kongelundshallen købte man også og det kostede 1. mil. kr.

Fik du også læst: Smag på Dragør – et af Dragørs mange tilbud

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?