Amagers ældste fodboldklub fylder 112 år i dag

Der er sket mangt og meget på det sydlige Amager, siden d. 21.maj 1907, da Dragør Boldklub så dagens lys. Dermed skal der synges fødselsdagssang og spises lagkage til ære for Amagers ældste fodboldklub netop i dag.

112-års fødselaren Dragør Boldklub i moderne omgivelser. Foto: DragørNyheder.dk

Af Henrik Hvillum

Ifølge klubbens egen hjemmeside fik man i efteråret 1923 fik overdraget et 5 tdr. stort område på Engvej til anlæg af fodbold- og tennisbaner. Men den store drøm – at skabe en idrætspark med moderne faciliteter, lå dog langt ude i fremtiden. Man manglede ganske simpelt penge til at realisere et sådant projekt.

Og der skulle mange års overskud fra havnefester, bankospil og revyer til før det lykkedes. Men man var også ganske opfindsomme, når de gjaldt om at skaffe penge: F.eks. solgte man på et tidspunkt mursten gennem udstedelse af særlige beviser fra DB’s Byggefond.

Dragør Boldklub dateret engang i 1930´erne. Foto: Historisk Arkiv Dragør / Fotograf: Erik Gleie

Grundstenen til det gamle klubhus kunne endelig nedlægges i pinsen 1942, samtidig med at klubben fejrede 35-års jubilæum. Og det stod allerede klar i slutningen af april det følgende år. Indvielsesdagen blev endda noget særligt, idet man havde formået at få prins Knud (der var kommandant på Dragørfortet) til at deltage.

Drømmen blev altså til virkelighed, på trods af besættelsestidens dårlige forsyningssituation og almindelige varemangel.  Man måtte i begyndelsen klare sig med koldt vand fra egen brøndboring og en åben pejs samt en kakkelovn til opvarmning.

(redigeret) Dragør Boldklub som mange sikkert husker det fra en svunden tid på Engvej. Foto: Historisk Arkiv Dragør

Efter megen debat op gennem 1990’erne blev boldklubbens aktiviteter efterhånden overflyttet til området ved Hollænderhallen, hvorefter det nye klubhus her blev indviet 25. februar 2000. Siden er også en kunstgræsbane kommet til, hvilket har betydet, at de fleste af klubbens hold kan træne og spille kampe udendørs hele året.

Klubben har i dag næsten 1000 medlemmer i alle aldre og et stort korps af frivillige trænere, ledere og dommere, hvilket gør DB til et regulært samlingspunkt i byens foreningsliv.

Samarbejde med andre klubber

På eliteplan plan har Dragør Boldklub dog aldrig formået at blande sig blandt de helt store klubber.

Ifølge Wikipedia opnåede man en sjetteplads i sin pulje under den såkaldte krigsturnering i sæsonen 1944/45, hvilket stadig er klubbens bedste resultat på landsplan. Derudover har man vundet Københavnsserien tre gange, senest i 2005.

To gange har man været en del af et større klubsamarbejde. Først Todi Jónssons kuldsejlede elitesatsning, FC Amager, og senest talentudviklingsprojektet A27, hvor man samler unge spillere fra Dragør, Kastrup Boldklub og AB Tårnby i en fælles satsning på talentudvikling i ungdomsrækkerne.

I øjeblikket er klubbens bedste herreseniorhold placeret på femtepladsen i Serie 1, Pulje 2 under DBU København.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?