Ugens tip fra naturskolen: Ramsløg indeholder 20 gange så meget C-vitamin som citroner

Ramsløgene var tidligt på færde i år takket være det milde forår. Heldigvis varer sæsonen helt hen i juni, så hvis du er heldig, kan du stadig nå at samle dig en pose med nordens hvidløg.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Af Camilla Lærke Lærkesen

Rig på C-vitamin
Ramsløg er rig på C-vitamin og indeholder helt op mod 20-40 gange så meget C-vitamin som citroner. C-vitaminer styrker kroppens immunforsvar og hjælper med at beskytte mod virus og bakterier.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Du kan spise både bladene, knopperne, blomsterne og løgene, hvis du vil. De grønne blade smager kraftigst af løg, men kan mildnes lidt af en tur i ovnen. Blomsterne er lidt mildere og er dekorative i en salat eller som pynt.

Opskrift: Her kan du få opskriften på en lækker ramsløgpesto.

Pas på liljekonvallen
Hvis du ikke er opmærksom, kan du ramsløgene forveksles med den giftige liljekonval. Men frygt ej! Er du bekendt med forskellene, er det faktisk ganske nemt at se, hvad der er hvad.

Foto: Dragør Ungdomsskole

Ramsløgene dufter ret kraftigt af hvidløg, særligt hvis du gnider bladene mellem to fingre. Det gør liljekonval ikke. Ramsløgenes blade er tyndere, mere aflange og mere matte at se på, end liljekonvallen. Liljekonvallens blade er lidt mere buttede at se på. Når de to planter blomstrer, er det ikke længere svært at se forskel. Liljekonval har runde, klokkeformerede blomster, mens ramsløg har stjerneformede blomster.

Hver uge giver Dragør Ungdomsskole tips til natur- og friluftsliv, så alle kan drage nytte af vores lokale natur og faciliteter.

 

Med mange års erfaring og et indgående kendskab til lokalområdet vil de inspirere stueplanter og sofakartofler til at få vind i håret og fregner på næsen.

Læs også: Hornfisk er gode begynderfisk

Seneste artikler

 

Fik du læst?