PRESSEMEDDELELSE: Ny direktør overtager driften af det 105 år gamle Dragør Fort

(Opdateret) Torben Bødtker også kendt som Kommandanten på Dragør Fort giver stafetten videre til en ny direktør som overtager driften pr. 1. juni. Det skriver fortet i en frisk pressemeddelelse.

Den nye direktør Andreas-Achmant Chesme overtager driften af det 105 år gamle Dragør Fort pr. 1.6.2019 efter Torben Bødtker, som ombyggede fortet til hotel og restauration i 2002.

Andreas er oprindeligt uddannet kok og kommer fra Grækenland, hvor han har drevet restauranter og eventbureauer med succes i mange år.

I Danmark driver han italiensk inspirerede restauranter Olivaceous ved Kronen i Vanløse, Senza Nome og Cortigiano samt Big Bowl i Valby med buffet koncept. Torben vil stadig holde til på fortet, og alle indgåede aftaler vil blive afviklet som aftalt, står der i pressemeddelelsen.

Andreas Chesme tv og Torben Bødtker, da pressemeddelelsen bliver præsenteret på Dragør Fort. (Foto: Dines Bogø).

BEACH BAR KONCEPT FRA 1. JULI 2019
Der er ambitiøse planer for det store sted med den lange historie. Fornyelsen vil ske trinvis og med respekt for fortets historie. Restauranten og hotellet indenfor vil få et ansigtsløft allerede denne sommer.

Beach party på toppen af fortet – måske allerede fra 1. juli 2019. Foto: DragørNyheder.dk

Den store nyhed er et beach bar koncept med udendørs cocktailbar, barbecue og flere temaarrangementer med bl.a. ”Summer Night Beach Party” (fredage og lørdage). Street food events og udendørskoncerter er også med i planen i år.

Der vil blive værnet om den lange historie fortet har, og man vil fortsat kunne booke selskaber og møder, samt værelser på hotellet, står der til slut i pressemeddelelsen.

Opdateret 28.05.19 kl. 00.15

Af Dines Bogø

Andreas Chesme og Torben Bødtker fortæller med glæde, at de har indgået en 10-årig kontrakt.

Fortet fortsætter som vi kender det, men Andreas udbygger med nye tilbud.

Indvendig er man i gang med renoveringen, der vil bevirke, at man vil kunne tilbyde 10-11 værelser i topkvalitet. Udvendig er man også ved at renovere, som man måske har observeret.

Om sommeren vil der være tilbud a la carte med fisk/kød samt tilbehør. Ud over danske retter vil man finde Middelhavs-retter på menukortet.

Forpladsen vil blive åbnet og på den gamle flåde, som lokalt ofte kaldes ”Kon-Tike”, vil man finde vinbar m.v.

Gæsterne, der kan blive hentet med minibus i lufthavnen, vil blive præsenteret for fortet, som et levende museum.

21. maj 2017. Der vil komme endnu flere aktiviteter på fortet, både inde og ude. Cafe Siam fortsætter fortæller Andreas og Torben. (Foto: Kortforsyningen).

Torben og Andreas

Torben finder man stadig på fortet. Der kommer ny kok, men både Lisbeth og Erling vil man fortsat også kunne møde. Begge har lovet, at være der, når der er behov.

Alle indgåede aftaler fortsætter som hidtil, fortæller Andreas.

Andreas Chesme, der er 52 år og født i Grækenland, bor i Hvidovre med hustru og søn. Familien kom til Danmark i 2012. Egentlig var de på vej til Canada, men de følte sig godt tilpas i Danmark. Sønnen går i 2. g og vil fortsætte studierne til elektronikingeniør.

Andreas mødte Torben via en fælles bekendt og hurtigt fandt de ud, at de sammen kunne lave et nyt koncept på det historiske fort.

I nærmest fremtid er der Navy Day og Sankt Hans på fortet.

Torben har haft forskellige tilbud med barbecue og vinbar. Det fortsætter, men nu permanent. Fra næste år kommer der også gæsteunderholdning fra ind- og udland.

Et historisk renoveret lokalt fort med nye oplevelser.

Dragør Forts Historie

Dragør Fort blev anlagt i tiden 1910 til 1914 på en kunstig ø ca. 400 meter fra kysten umiddelbart syd for Dragør. Fortets areal udgør ca. 32.000 m2, hvoraf godt 2.500 m2, er bebygget. Fortets opgaver var at medvirke til at hindre et fjendtligt bombardement af København og landgang på Amager sydkyst og at hindre fjendtlige fartøjers operationer i Drogden- og Flinterenden.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?