Nem basilikumpesto med solsikkekerner

Den italienske pesto forbinder mange af os med sol og sommer, og laver du din egen, får du en intens smag af basilikum.

Frisk basilikum har en let krydret smag med noter af peber og er ideel til at lave pesto af.

Pesto er en italiensk sauce af et mix af bl.a. frisk basilikum, hvidløg, olivenolie, ost og pinjekerner.

Det er nemt at lave sin egen pesto, og i den her version er pinjekernerne skiftet ud med solsikkekerner, som gør den både lækker og ikke mindst billig.

Pesto har et hav af anvendelsesmuligheder. Basilikumpesto kan f.eks. bruges som tilbehør til tapas og charcuterie. Eller den kan vendes i kogt pasta eller nye danske kartofler. Basilikumpesto smager dejligt på laks, kyllingebryst eller svinemørbrad men også på pizza eller i salater.

Pift dine hverdagsretter op med en nem basilikumpesto med solsikkekerner, som du får opskriften på her eller ved at trykke på billedet.

Opskriften på Basilikumpesto med solsikkekerner får du her

Læs også: Spidskålssalat med avocado og abrikos

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?