Den italienske pesto forbinder mange af os med sol og sommer, og laver du din egen, får du en intens smag af basilikum.
Frisk basilikum har en let krydret smag med noter af peber og er ideel til at lave pesto af.
Pesto er en italiensk sauce af et mix af bl.a. frisk basilikum, hvidløg, olivenolie, ost og pinjekerner.
Det er nemt at lave sin egen pesto, og i den her version er pinjekernerne skiftet ud med solsikkekerner, som gør den både lækker og ikke mindst billig.
Pesto har et hav af anvendelsesmuligheder. Basilikumpesto kan f.eks. bruges som tilbehør til tapas og charcuterie. Eller den kan vendes i kogt pasta eller nye danske kartofler. Basilikumpesto smager dejligt på laks, kyllingebryst eller svinemørbrad men også på pizza eller i salater.

Opskriften på Basilikumpesto med solsikkekerner får du her
Læs også: Spidskålssalat med avocado og abrikos
Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk
Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.
Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.
Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk