Kay Weiss: ”Den gule by er smukkest fra vandet”

Det er især Dragørs unge, der kender Kay Weiss. Han er friluftsvejleder i Dragør Ungdomsskole, og du har sikkert set ham nede ved Det Maritime Hus ved Dragør Fort.

Privatfoto

Af Camilla Lærke Lærkesen

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Man ser mig ofte nede ved havnen i kajak og på stand up paddle board. Jeg har også været med til historieløbet i naziuniform. Og så har man måske set mig i Netto, når jeg for eksempel køber 15 kilo mel og 12 liter mælk. Der glor folk også lidt, indtil jeg siger, jeg kommer fra Ungdomsskolen. Jeg har også haft mange unge forbi til klatring og mountainbike på Kongelundsfortet efterhånden.

Hvad består din hverdag af?

Jeg er friluftsvejleder i Dragør Ungdomsskole. Jeg underviser i stand up paddling, kajak, mountainbike, klatring, førstehjælp og meget mere. De fleste dage modtager jeg en ny klasse hver dag, og så underviser jeg i det samme en uge ad gangen.

Privatfoto

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Jeg skal giftes til sommer! Så jeg sidder og planlægger bryllup i øjeblikket. Derfor skifter jeg også efternavn fra Polaniok til Weiss.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Når jeg ror ud foran Dragør Fortet og kigger ind mod byen. Der kan jeg se både fortet, mormorstranden og lystbådehavnen. Der er så fedt, hvor meget liv der er. Når børnene er med derude for første gang, synes de, det er så fedt! Vandet er helt klart og fladt. Den gule by er smukkest fra vandet, synes jeg.

Hvad er dit yndlingsminde i Dragør?

Der var en sommerdag, hvor der var et gammelt sejlskib i Dragør Havn, Legeskibet. Det gav en positiv stemning i havnen, og det gav børnene mulighed for at se, lære og lege.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Kongelundsfortet har det hele. Der er skov og natur, der er fantastisk udsigt over vandet. Man kan gå ture ved stranden eller mellem træerne. Man kan komme højt op i udsigtstårnet eller stille sig ind i de gamle bunkere og gange. Det er den rene legeplads for både børn og voksne.

Navn: Kay Weiss
Alder: 38 år.
Beskæftigelse: Friluftsvejleder i Dragør Ungdomsskole  

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »