“Vi elsker vort Dragør” – Uforglemmelig Sankthansaften

Vejret var med, byen var med, folket var med, humøret var med, maden, musikken, stemningen, fællesskabet og det hele blev sendt ud til alle danskernes tv-skærme. Et skue ud over det almindelige og en uforglemmelig sankthansaften som med sikkerhed har sat Dragør på landkortet for noget helt unikt.

Foto: DragørNyheder.dk

Danmarks Radio DR1 og DR2 havde sat alle sejl ind på at tegne et billede af sankthansaften med fællesskabet i centrum og den gamle havn i Dragør var udvalgt som rammen om det hele. Og det var netop det den flinke kendisvært Mark Stokholm viste danskerne – en by med fællesskabet i centrum: Dragør.

Sven Ole Rosenkilde får en snak med DR´s Mark Stockholm om fællesskaber og lokale råvarer. Foto: DragørNyheder.dk

En tur forbi kutteren Elisabeth K571 hvor Christian Aagaard fra Museum Amager fortalte om kutterens fantastiske historie og Elisabethlauget som passer på hende. Videre ned gennem weekendendens madmarked og så et pitstop i fællesskabernes epicenter, de to foreninger “Smag på Dragør” som tryllede de lækreste danske kartoffelmadder frem med lokale råvarer og “Sildens Dag” hvor foreningsmedlem Niels Høi berettede om foreningens virke og formål.

Niels Høi (tv) ligeledes i nationalt tv med den helt korte version af Foreningen “Sildens Dag” Foto: DragørNyheder.dk
Siger man kartoffelmad så siger man også Smag på Dragør. “Kartoffelpigerne” tryllede de fineste og lækreste kartoffelmadder frem på havnen. Foto: DragørNyheder.dk

På Madsens Krog havde DR sat både storsejl, genua og spiler ind med et formidabelt show. Kammerkoret Camerata, fællessang og Annisette Koppel med en smuk fortolkning af sangen Kringsat af fjender. Scenen, rammen, stilheden, vejret, horisonten, folket, alt var på plads.

Fællesskab og fællessang med Camerata. Foto: DragørNyheder.dk
Annisette Koppel leverede sin helt specielle fortolkning af “Kringsat af fjender” med Dragørs smukke solnedgang som baggrundsscene. Foto: DragørNyheder.dk

Efterfølgende var der endnu mere fællessang alt imens der blev der sat fut til pallerne som var bygget op i vandet ud for Madsens Krog. Mens gnisterne føg om ørerne leverede ingen ringere end en nybagt far, Nationalmuseets direktør Rane Willerslev årets båltale. Han startede med at sige “det er en særlig skøn dag i dag” med henvisning til den søn han netop var blevet far til samme eftermiddag. Et midsommerbarn i bogstavelig forstand – tillykke med det!

Foto: DragørNyheder.dk
Madsens Krog var fyldt til bristepunktet med hundredevis af mennesker i alle aldre. Foto: DragørNyheder.dk

Sankthansaften sluttede, sædvanen tro, med et ordentligt brag på Strandlinien hvor der var kolde øl i mobilbaren og Shubidua i højttalerne som bragede “Vi elsker vort land” ud over hele havnen.

Var du ikke tilstede eller så du ikke tv så kan du finde link til DR´s udsendelse fra Dragør Sankthansaften herunder:

DR1 fra 20.00-20.30

DR2 fra 21.30-22.30 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?