Peter Carlsen nye maleri “Amager 2019”

Onsdag i denne uge, mens solen varmede det bedste den havde lært, holdt Amagermuseet fernisering på Peter Carlsens maleri “Amager 2019”. Godt 140 gæster var mødt op for at byde maleriet velkommen til Amagermuseet, hvor det kan opleves frem til efterårsferien

27. juni 2019. Maleriet ”Amager 2019” er udstillet på Museum Amager på Nordgård frem til efterårsferien. Foto: Dines Bogø

Af Dines Bogø

Kunstneren Peter Carlsen har bl.a. besøgt skoleklasser på Amager for at få de unges opfattelse af lokalidentitet og lokalfølelse. Peter Carlsen har arbejdet på maleriet siden 2016. Et maleri som skal udtrykke noget om Amagers historie, men også et kig ind i fremtiden.

26. juni 2019. Kl. 15.00 et lille udsnit af de fremmødte på Nordgård. Presse, politikere og repræsentanter fra museerne. Foto: Claus Ehlers

Ved ferniseringen talte museumsleder Søren Mentz, kunstneren Peter Carlsen og Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup i samtale med museumsleder Søren Mentz. Foto: Claus Ehlers

Projektet med maleriet tog sin begyndelse i 2016 da kunstneren, sammen med museumsleder Søren Mentz, besøgte folkeskoler på Sydamager for at få elever til at sætte ord og billeder på deres opfattelse af øen Amager.

I følge Peter Carlsen har de unges syn været en stor inspirationskilde til maleriets udformning. Han blev bl.a. inspireret af tegninger han fik fra skoleelever. Lidt stolt morfar (læs: Dines Bogø), da Museum Amager udvalgte den tegning, som Tobias Bogø har været med til at lave.

Vindertegningen fra februar 2016 er udført af Victoria Elling Ferraro, Asger Østergaard, Tobias Bogø og Nicklas Kardel, Store Magleby Skole 9B.
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?