Powerbådulykke ved Dragør Fort – de slap heldigt fra det

En bådulykke ved Dragør Fort fik lørdag eftermiddag politi, ambulance og beredskab til at rykke massivt ud. Lørdag ved 16-tiden indløb den første alarm, hvor første melding var, at ni personer var kommet til skade – tre af dem kritisk. Ulykken skete i forbindelse med powerboat eventet Copenhagen Poker Run.

Foto: Joh-Foto

Ulykken, en soloulykke, med en af de deltagende powerbåde, som i høj fart ramte en “skæv” bølge får båden til at dreje 180 grader i vandet hvorved de ombordværende kommer til skade. De tre tilskadekomne blev kørt til Rigshospitalet, Amager Hospital og Hvidovre Hospital, hvor deres tilstand allerede lørdag aften blev beskrevet som stabil.

Foto: Joh-Foto

DragørNyheder.dk har søndag været i kontakt med Frederik Gøtterup, medarrangør af arrangementet, som oplyser at én person har brækket sit bækken, en anden har trykket og brækket ribben og den tredje tilskadekomne har fået mindre knubs.

“Det skete da de sejlede forbi Dragør Fort. Bølgerne kom nede fra Køge bugt og var meget store. En skæv bølge fik dem til og vende 180 grader. Kaptajnen er en af de mest erfarne inden for powerboating og båden er desuden en af de mest sikkerhedsudstyrede powerbåde. Det er en uheldig ulykke, som sjældent sker”, oplyser Frederik Gøtterup og fortsætter;

“Båden er fra Copenhagen Racing Team A2, som jeg normalt sejler med, men igår var jeg med en anden båd. Normalt kan der ske to slags uheld i vores powerboat-verden. Hvis det er en catamaran type kan den flippe bag over, og en V bund bådtypen kan flippe til siden, som det skete lørdag. Det er heldigvis meget sjældent det sker, men det kan ske”, skriver Gøtterup i meddelelsen til DragørNyheder.dk

Frederik Gøtterup var hurtigt ude med en pressemeddelelse lørdag, kort tid efter ulykken, hvor han i Facebookgruppen DragørNyheder kunne redegøre for ulykken og berolige med at det heldigvis ikke var så slemt, som det umiddelbart kunne se ud til med de mange udrykningskøretøjer omkring Dragør Fort.

Foto: Joh-Foto
 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?