Powerbådulykke ved Dragør Fort – de slap heldigt fra det

En bådulykke ved Dragør Fort fik lørdag eftermiddag politi, ambulance og beredskab til at rykke massivt ud. Lørdag ved 16-tiden indløb den første alarm, hvor første melding var, at ni personer var kommet til skade – tre af dem kritisk. Ulykken skete i forbindelse med powerboat eventet Copenhagen Poker Run.

Foto: Joh-Foto

Ulykken, en soloulykke, med en af de deltagende powerbåde, som i høj fart ramte en “skæv” bølge får båden til at dreje 180 grader i vandet hvorved de ombordværende kommer til skade. De tre tilskadekomne blev kørt til Rigshospitalet, Amager Hospital og Hvidovre Hospital, hvor deres tilstand allerede lørdag aften blev beskrevet som stabil.

Foto: Joh-Foto

DragørNyheder.dk har søndag været i kontakt med Frederik Gøtterup, medarrangør af arrangementet, som oplyser at én person har brækket sit bækken, en anden har trykket og brækket ribben og den tredje tilskadekomne har fået mindre knubs.

“Det skete da de sejlede forbi Dragør Fort. Bølgerne kom nede fra Køge bugt og var meget store. En skæv bølge fik dem til og vende 180 grader. Kaptajnen er en af de mest erfarne inden for powerboating og båden er desuden en af de mest sikkerhedsudstyrede powerbåde. Det er en uheldig ulykke, som sjældent sker”, oplyser Frederik Gøtterup og fortsætter;

“Båden er fra Copenhagen Racing Team A2, som jeg normalt sejler med, men igår var jeg med en anden båd. Normalt kan der ske to slags uheld i vores powerboat-verden. Hvis det er en catamaran type kan den flippe bag over, og en V bund bådtypen kan flippe til siden, som det skete lørdag. Det er heldigvis meget sjældent det sker, men det kan ske”, skriver Gøtterup i meddelelsen til DragørNyheder.dk

Frederik Gøtterup var hurtigt ude med en pressemeddelelse lørdag, kort tid efter ulykken, hvor han i Facebookgruppen DragørNyheder kunne redegøre for ulykken og berolige med at det heldigvis ikke var så slemt, som det umiddelbart kunne se ud til med de mange udrykningskøretøjer omkring Dragør Fort.

Foto: Joh-Foto

Seneste artikler

 

Fik du læst?