Søens helte: Lodsens dag sluttede med en ægte søredning og bjærgning i Dragør

På bedste vilde vesten manér sluttede lodsens dag i Dragør af med en ægte søredning og bjærgning af en grundstødt sejlbåd ud for Dragør Fort sent lørdag aften. Til alt held var et par snarrådige sejlere klar med hjælp.

Grundstødning ud for Dragør Fort med en mand i vandet og en i båden. Privatfoto

Leder på Dragør Ungdomsskole Christoffer Søe var på vandet med Bo Hoedt Hansen i ungdomsskolens båd og da de var på vej i havn kl. 20.45 så de noget “mærkeligt” ud for Dragør Fort.

Privatfoto

“En sejlbåd lå stille og der var en person i vandet. Christoffer og Bo sejlede langsomt over til sejlbåden. “Området er meget lavvandet og er normalt ikke et sted vi selv plejer at sejle”, siger Christoffer Søe til DragørNyheder.dk og fortsætter;

“Den grundstødte sejlbåd viste sig at være to sejlere fra Greve Havn. De havde det begge fysisk ok, men var stressede over situationen. Vi spurgte om vi skulle hjælpe med at trække dem fri. Det prøvede vi indtil træktovet knækkede”.

Christoffer Søe i kontakt med Lyngby Radio og Dansk Søredningsselskab. Privatfoto

“Herefter kontaktede vi Lyngby Radio om råd og hjælp. De kontaktede Dansk Søredningsselskab som ville sende en båd, men der var 2 timers ventetid. Begge sejlere var stadig i sejlbåden, men den ene frøs meget. Derfor tog vi dem over i vores båd og sejlede ind i havnen med dem og lod sejlbåden ligge”.

“Vel inde i havn gav vi dem tørt tøj på i Maritimt Hus og noget at drikke mens vi ventede på redningsbåden fra Dansk Søredningsselskab som kom kl 23.00. De havde brug for to hjælpere, så Bo og jeg tog med ud i deres båd”.

“Ude ved sejlbåden igen, prøvede vi først at trække sejlbåden fri med et træktov, men det lykkedes ikke så vi satte derefter et reb i toppen af masten og ét i stævnen af sejlbåden. Herefter kunne vi “lægge” sejlbåden på siden og derved få kølen fri. Båden kom fri og blev bugseret sikkert i havn til de glade sejlere. Efter at have kørt dem til Greve Havn kunne vi køre hjem kl. 02.00”.

Privatfoto

“En fantastisk oplevelse for mig. Fedt at se at hjælpen er i nærheden når der er behov.
Tak til Lyngby Radio for god og tydelig hjælp. Tak til Dansk Søredningsselskab. Kan kun anbefale alle at tilmelde sig Dansk Søredningsselskab som er en frivillig organisation. Det koster 550,- om året og så kan man få gratis søredning i Danmark, Norge og Sverige. Hold op nogle dygtige frivillige vi mødte i går. Tak til Mathias og Martin!”, slutter Christoffer Søe.

Nedenfor kan du se video optaget af Christoffer Søe fra lørdagens søredning:

Seneste artikler

 

Fik du læst?