Strandparken markerer 60 års-jubilæum

På en flot solskinslørdag markerede Boligselskabet Strandparken, at det er 60 år siden de første beboere flyttede ind i Afdeling 1. Jubilæet bliver markeret med et kæmpe festprogram for beboere og besøgende. 

10. august 2019. Søren Keldorff, Allan Holst, Michael Demsitz og Mogens Steinlein/Søren Keldorff. (Fotos: Dines Bogø).

Af Dines Bogø 

Om morgenen havde boligselskabet sørget for, at der var udbragt morgenbrød til beboerne og kl. 12.00 bød man velkommen. Tilmeldingen til arrangement var så stort, at man havde anskaffet et ekstra stort telt.

Søren Keldorff, der siden 2012 har været formand, sammenkædede fra scenen de forskellige indslag.

1. Viceborgmester Allan Holst holdt et langt indlæg. Det gjorde ikke noget, da det både var underholdende og fagligt velunderbygget.

Allan overbragte hilsen fra borgmester Eik Bidstrup, der ellers altid deltager i aktiviteter. En søn bliver gift i dag, så Eik er lovlig undskyldt, da han valgte bryllup frem for jubilæum.

En af Strandparkens afdelinger blev fremhævet. Nemlig afdelingen i området Søvang. Allan, der har boet i Søvang i rigtig mange år, omtalte kærligt området som ”Kronkolonien”. Også her har Strandparken en afdeling, MEN som sædvanligt var Søvang ikke med på det bykort, der er gengivet på bagsiden af jubilæumsbogen.

Lise Laaursen og Flemming Nielsen (forfattere/beboere). Peter Bothmann (korrekturlæser), Kenneth Gøtterup (Liste C), Lisbeth Dam Larsen (Liste A), Wiebke Zickert (forfatter/beboer), Nicolaj Bertel Riber (Liste A/beboer), ALlan Holst (Liste A) og Søren Keldorff (formand). (Foto: Dines Bogø).

Allan Holst talte også om de mange, der aktivt havde medvirket til etablering og videreudvikling af Boligselskabet. Det var en borgerlig borgmester i Dragør, der sørgede for etablering. Det blev også nævnt, at Dragør har behov for alle typer boliger. Allan Holst nævnte, at man dengang havde fremsynede politikere og så skyndte han sig at sige “også dengang var de fremsynede”.

Både boligerne og Aktivitetshuset i Wiedergården fik en særlig omtale.

Direktør Michael Demsitz fra Boligkontoret Danmark talte om det mangeårige samarbejde. Han startede med at citere Per Hækkerup, der sagde om talere:

”Rejs dig op, så man kan se dig. Tal højt, så man kan høre dig. Sæt dig hurtigt ned igen, så man stadig kan li´dig”.

Demsitz talte om, hvor vigtigt det er, at huske på den fælles historie vi alle har. Han kom også ind på, at EDB-systemer kan være til hjælp og at systemer også kan give udfordringer.

Søren Keldorff og de mange beboere hyldede de tre forfattere Wiebke Zickert, Flemming Nielsen og Lise Laursen, der har skrevet Strandparkens jubilæumsbog, hjulpet af mange andre, bl.a. mange af “De Frivillige” og Henning Sørensen på Lokalarkivet. Det var muligt på dagen at købe bogen, der er på 88 velskrevne og flot dokumenterede sider koster kun 75 kr.

10. august 2019. På arealet mellem Strandpark 1 og 4. 1. Viceborgmester Allan Holst på vej med kommunens gave, der er en flot glasvase. (Fotos. Dines Bogø).

Mogens Steinlein fra Strandparkens bestyrelse, der har været tovholder på dagens aktiviteter, blev også takket med en lille gave og klapsalver. Mogens nævnte som eksempel, at det var ikke sådan bare lige, at sørge for 300 stk. rundstykker til medlemmerne. Men det lykkedes.

Resten af dagen til kl. 17 er der øl, popcorn og pølsevogn. Desuden særlig underholdning for børnene med ansigtsmaling, cirkus og ponyridning.

10. august 2019. Formand for Boligselskabet Strandparken, Søren Keldorff talte fra scenen i det store telt. På plænen mellem Strandpark 1 og 4 havde Heste-Theisen fra Rytterager 5 ponyridning. Hørte flere af pigerne, der talte om, at det havde været en meget stor oplevelse. (Fotos: Dines Bogø).

Over 200 beboere har meldt sig til spisning og aftenunderholdning.

Søren Keldorff sluttede åbningen af med et ægte royalt hurra for Strandparken.

10. august 2019. I teltet havde forfatterne til jubilæumsbogen ophængt plancher med mange fotos fra de forskellige afdelinger. DragørNyheder.dk’s udsendte Dines Bogø med bogen, der også kunne købes i teltet. (Foto: Wiebke Zickert).
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?