Hjemmelavet chiliolie

Må din mad gerne smage af noget eller prikke lidt på tungen? Du kan på ganske få minutter lave din egen chiliolie, hvor du selv bestemmer styrken ??? Ugens madtip giver dig opskriften på hjemmelavet chiliolie, som har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Nedenfor får du bud på, hvordan du kan bruge chiliolie til alle dagens måltider.

Chiliolie morgen
Prøv f.eks. at hælde et par dråber chiliolie på en moden avocado og drysse med hakkede saltmandler. Det smager dejligt sammen med spejlæg og udgør et sundt og mættende morgenmåltid.

Chiliolie middag
Chiliolie kan hældes over en god og mættende frokostsalat, som den er, eller den kan røres til en dressing sammen med andre ingredienser, f.eks. soya og hvidløg.

Chiliolie aften
Er du glad for mad, der smager af noget, prikker lidt på tungen eller er decideret stærk, kan du nemt spice aftensmaden op ved at bruge chiliolie. Hjemmelavet chiliolie kan bl.a. bruges i marinader, i wokmad, på pizza, på grillet kød og fisk eller på dampede og stegte grøntsager. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Dyrker du selv chili, eller har du købt en pakke med friske chilier til et andet formål og ikke helt ved, hvad du skal gøre ved de resterende, er hjemmelavet chiliolie måske lige det tip, du manglede.

Opskriften på chiliolie får du ved at trykke her eller på billedet.

Opskriften: Her får du opskriften på hjemmelavet chiliolie 

Prøv også: Langtidsbagte tomater

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af “hot” madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk


Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

Seneste artikler

 

Fik du læst?