Brandslukning og matematik i praksis: 6. klasserne på Maritimt Historieløb

Der er gang i den på havnen i disse dage, hvor alle byens 6. klasser træner matematiske færdigheder i praksis under Maritimt Historieløb i samarbejde med Marinehjemmeværnet.

Tirsdag, onsdag og torsdag i denne uge træner alle byens 6. klasser deres maritime og matematiske færdigheder på Dragør Havn. Temaet for det maritime løb er navigation, matematik, sikkerhed og teamarbejde.

”Det er nogle helt fantastiske dage, hvor eleverne fysisk lærer om byens historie og søfart. Det er vigtigt med teamwork på havet, hvor man ikke bare kan ringe 112, når det brænder. Og så er det et must, at alle hjælper til for at klare udfordringerne,” fortæller Kay Weiss, der er friluftsvejleder i Ungdomsskolen, om løbet.

Det maritime historieløb er et samarbejde mellem skolerne i Dragør, Ungdomsskolen, Museum Amager og Marinehjemmeværnet. Det giver både de unge faglig og historisk indsigt i det lokalsamfund, de bor i.

Løbet består af tre poster. Den første post er på Lodsmuseet, hvor de unge lærer om navigation og træner deres matematiske evner i praksis. Den anden post findes på Patruljefartøjet BOPA, hvor Marinehjemmeværnet lærer de unge om brandslukning og flagkommunikation. Til sidst skal de unge udsætte styrbords- og bagbordsbøjer på havet via søkort.

Historieløb hitter i Dragør

Denne uge kommer alle 6. klasserne gennem Maritimt Historieløb på havnen. I uge 38 løber det helt store Historieløb af stablen for 7., 8. og 9. klasserne. Årets tema bliver ”Den store brand i St. Magleby”, og eleverne skal opklare, hvem der har påsat branden på flere af gårdene med dødsfald som følge.

”Det er en god måde at lære på for de unge, fordi det er så intenst, og fordi det bliver et spil. Selvom de godt ved, at det er en leg, så føles det meget ægte, når vi er klædt ud og lever os ind i det,” siger Kay Weiss.

Til februar skal 1. klasserne på Bibelhistorieløb, der er et samarbejde mellem Store Magleby Kirke, Museum Amager og Ungdomsskolen.

Femteplads i DM i skoleudvikling

I november sidste år løb de tre Dragør-skoler med en femteplads i DM i skoleudvikling for deres historieløb. Det store historieløb skifter mellem tre temaer, så klasserne ikke skal igennem det samme to gange. Sidste år var de på Kongelundfortet, hvor de lærte om Den Kolde Krig, og forrige år var temaet jødernes flugt til Sverige, der foregik på Dragør Havn. Løbet er et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Lokalarkivet, Museum Amager og bibliotekerne.

Se alle billederne:

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?