Stor guide til din weekend i Dragør

Der er simpelthen for få timer i døgnet, hvis man skal nå det hele. Men her får du den ultimative guide til at prioritere din weekend. God fornøjelse og god weekend.

Dahliadage på Amagermuseet

Den 6.-8. september afholdes der Dahliadage på Amagermuseet. I Amagermuseets have blomstrer 30 forskellige flotte dahliasorter, på museet kan du se alle de flotte buketter, som museets frivillige har bundet, og i malerisalen kan du stemme på den smukkeste blomst og vinde en præmie.

Søndag kl. 14 viser Nelly rundt i Dahliahaven.

Amagermuseet er åbent kl. 12-16. Entré 40 kr. Børn under 18 år har gratis adgang.

Høstgudstjeneste i Store Magleby Kirke

Søndag den 8. september efter høstgudstjenesten i St. Magleby Kirke går de lokale i amagerdragter til museet, hvor de spiser middag i storstuen på Nordgård. Her kan museets gæster komme helt tæt på dragterne og opleve dem i brug, og klokken 13 fortæller Majken om dragterne, mens hun iklæder en person en amagerdragt, så man kan se, hvilke tøjdele en amagerdragt består af fra inderst til yderst.

Naturens Dag på Amager

Søndag d. 8. september er det Naturens Dag i hele Danmark. På Amager kan du komme til ”Naturens Dag” i Blå Base i Kastrup Strandpark og i Naturpark Amager. I Naturpark Amager mødes I ved Traktørstedet, går på Tarzanstien og leger på naturlegepladsen. I Kastrup inviteres du med ud i det blå for at observere, fange, smage og ikke mindst eksperimentere med det blå i køkkenet.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. I år er temaet “Mærk Naturen”.

Find naturarrangementer i hele landet her: https://www.naturensdag.dk/

 

Amagermesterskabet i put

Det er også i denne weekend, du skal på banen, hvis du er en habil golfspiller. Amager-mesterskabet i put afvikles i Dragør Golfklub over to dage: lørdag fra 10–16 og søndag fra 9-13. Man bare kan møde op, også uden forudgående tilmelding. Der spilles på 18 huller, inden Amagermesteren kåres med pokal og præmier.

 

Dragørmesterskab for Finnjoller

Denne weekend afholdes det efterhånden traditionsrige åbne Dragørmesterskab for Finnjoller. Stævnet kaldes blandt flere af sejlerne også for DM-revanche, da deltagerne her sidst på sæsonen har mulighed for at pynte på deres resultat fra Danmarksmesterskaberne.

Lørdag begynder dagens første sejldas kl. 11, og om søndagen er det kl. 10. Jollerne tager på vandet ca. 1 times tid inden. Efter sejladserne trakteres sejlerne med grillpølser og såkaldte moleøl, og søndag eftermiddag ved vi hvem, der kan kalde sig vinder af stævnet.

 

Film for børn og voksne

Lørdag aften kan du se den anmelderroste og barske film ’Ser du månen, Daniel?’ om den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der i 2013 blev taget til fange af Islamisk Stat i Syrien og blev holdt som gidsel i 398 dage, inden han kom hjem.

Søndag går lidt mildere for sig, når Angry Birds 2 rammer lærredet kl. 14, inden du igen om aftenen kan følge Daniels kamp for overlevelse i fangenskab i Syren, hans familie hjemme i Danmark og den danske gidselforhandler, Arthur, der fik en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

 

Sensommerfest, Bikstok og – måske – verdens største bingospil på Reffen

Street Food-mekkaet på Reffen inviterer til kæmpe sensommerfest lørdag den 7. september. Klokken 14 starter musikken, klokken 17 uddeles 1.000 gratis øl og kl. 18.30 forsøger Reffens egen Big Tasty Bingo at slå Guinness-rekorden i verdens største bingospil. Rekorden tilhører lige nu Columbia og havde 70.080 deltagere. Alle, der har lyst til, kan deltage helt gratis. Klokken 20 spiller Bikstok live og herefter fortsætter festen med kendte danske DJ’s og det internationale køkken, du kender Reffen for.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »