Fra i dag får du klip i kørekortet for håndholdt mobil

Fra i dag, 10. september 2019, nøjes politiet ikke kun med at give en bøde på 1.500 kr. samt 500 kr. til Offerfonden, hvis du bliver taget i taget i at tale i håndholdt telefon, sms’e eller tjekke Facebook, mens du kører bil. Nu får du også et klip i kørekortet.

Hver tredje dødsulykke i trafikken er forbundet med uopmærksomhed

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken, skriver Rådet for Sikker Trafik. Derfor har et politisk flertal valgt at skærpe sanktionen for at køre bil med håndholdt telefon, GPS, tablet mv. Ændringen træder i kraft 10. september 2019. Konsekvensen er en bøde på 1.500 kr., 500 kr. til Offerfonden og et klip i kørekortet.

Meget tyder på, at det ikke er nogen dårlig ide. I en undersøgelsen, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i august 2019, svarer 34 %, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon eller GPS håndholdt, når de kører bil. Problemet er størst hos de yngste bilister (18-35 år), hvor 57 % siger, at de nogle gange kommer til at bruge mobilen mv. håndholdt.

Stor opbakning blandt danskerne 

Der er stor opbakning for de skærpede sanktioner blandt danskerne. Knap otte ud af ti (79 %) mener, at det er godt eller ligefrem meget godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt mobil bag rattet.

Det er især de ældre, der bakker op, mens lidt færre af de unge synes, det er en god ide, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik. Kvinderne i undersøgelsen er lidt mere tilbøjelige til at bakke op end mændende. Imidlertid er kvinder og mænd lige gode om at bruge håndholdte skærme, mens de kører bil.

Kilde og foto: Rådet for Sikker Trafik

Seneste artikler

 

Fik du læst?