Ny madklub i Dragør starter i morgen – og er allerede en bragende succes

Med 93 betalende deltagere til det første arrangement er Dragørs nye Madklub allerede en bragende succes, før den overhovedet er kommet i gang for alvor.

I morgen, onsdag, afholder Dragørs nye Madklub sit første arrangement, og deltagerantallet har allerede rundet 93 betalende tilmeldte. Missionen er at sætte fokus på vensomhed og styrke fællesskabet og det lokale netværk.

Foreningen Dragør Madklub så dagens lys i august 2019, og i morgen onsdag d. 25. september afholdes den første fællesspisning på Wiedergården. Dragør Madklub vil hver måned invitere både små og store, unge og gamle, ens og forskellige til at komme og spise et simpelt måltid sammen.

Det er ildsjælen Anne Søgaard, der står bag initiativet. Hun er også ophavskvinden til de lokale filialer af “Natteravnene” og “Venligboerne” samt facebookgruppen “Vi hjælper hinanden i Dragør”.

”Vi skal mødes på kryds og tværs og blande borgerne: unge, ældre, etniske. Så de unge ikke er ét sted, de ældre et andet sted og børnefamilierne et tredje sted. Vi skal mødes på tværs af køn, interesserer og forskellighed,” fortæller Anne.

Hun mener, at der er mennesker herude, som har brug for et fællesskab og for at føle sig vigtige.

”Vi har en masse borgere, som faktisk føler sig ensomme eller har det svært. Hvordan kan de komme til at føle sig vigtige?” spørger hun retorisk, og svarer selv: ”De kunne for eksempel komme og være en del af det her fællesskab og hjælpe med at arrangere og lave mad.”

Og er man en af dem, der savner nogle venner, men også synes, at det er lidt grænseoverskridende at tage af sted alene, så må man gerne komme med under Annes vinger.

”Så finder man bare mig! Så skal jeg nok hjælpe med at komme med i snakken og ind i fællesskabet,” siger hun.

 

 

Vi skal have blik for naboen

Madklubben skal skabe netværk på tværs af byen og bidrage til en hjælpsom kultur, hvor vi har blik for naboen.

”Hvordan kan de unge hjælpe de ældre og omvendt? Man kan få en reservebedstefar eller -mor, der kan hjælpe med at hente og bringe. Børnefamilier kan møde andre børnefamilier og hjælpe hinanden. Der sidder også familier, der lige er flyttet hertil, og som gerne vil have et netværk. Og familier der har boet herude i årevis, og stadig savner venner,” fortæller Anne.

”Vi skal have blik for naboen. Vi skal have blik for hinanden. Vi skal have blik for, at vi er en lille by, hvor vi kan hjælpe hinanden.”

Basis for bæredygtighed

Anne forestiller sig, at foreningen på sigt kunne indsamle mad, der er tilovers og ikke kan nå at blive spist i Dragørs lokale køkkener, og på den måde danne basis for bæredygtige arrangementer.

”Man kunne måske indsamle mad på forhånd, som folk ikke kan nå at spise, og så lave nogle supper. Madklubben kunne måske blive et gratis og bæredygtigt arrangement på den måde,” fortæller Anne om fremtidsvisionerne for Dragørs nye madklub.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?