Borgmester efter åbning af udeareal: Det er en 10’er!

Tirsdag formiddag blev det nye aktivitets-og udeareal ved St. Magleby Skole indviet med tale af borgmester Eik Bidstrup (V) og det mere ceremonielle, da den røde snor blev klippet over som symbol på, at der nu er ”fri leg” for både skolens elever, og for alle andre legebørn.

Borgmester Eik Bidstrup (V) klippede den røde snor ved indvielsen af det nye aktivitetsareal ved St. Magleby skole. Foto: Henrik Hvillum/DragørNyheder.dk

Af Henrik Hvillum

Allerede inden den officielle åbning var der aktivitet og glæde at spore blandt børnene, som ved første øjekast virkede yderst tilfredse med de nye muligheder for leg, sport og sjov.

Selve arealet er er 25 x 100 meter, svarende til en kvart hektar, hvor man kan løbe f.eks. 100 meter løb, spille basketball og klatre i forskellige stativer og andre forhindringer. Borgmester Eik Bidstrup (V) var ovenud begejstret for det nye aktivitetsareal og de øvrige projekter omkring Hollænderhallen. I fredags blev den nye svømmehal jo taget i brug, mens renoveringen af selve hallen er gået ind i sin sidste fase.

”Det er en ren 10’er! Når man har arbejdet med de her projekter i så mange år, så er det en stor glæde at kunne være med til at indvie dem. Vi fik idéen til projektet i 2014, og der er langt fra tanke, til at skaffe penge i kommunens budget, prioriteringer, udvikling, beslutninger i udvalg, byggeproces til det færdige resultat”, jublede Eik Bidstrup i forbindelse med åbningen.

Både for skoleelever og alle andre

Børnene på St. Magleby skole tog straks de nye aktiviteter i brug. Foto: Henrik Hvillum/DragørNyheder.dk

Det er først og fremmest St. Magleby skoles elever, som får glæde af området, i hvert fald i skoletiden, så bagtanken er, at anlægget skal bruges som en del af undervisningen. Helt konkret skal børnene bevæge sig mest muligt i løbet af skoledagen, hvilket var en af grundidéerne med skolereformen.

Det er dog også muligt at inddrage det i den mere praktiske undervisning, f.eks. i matematik, hvor de små klasser kan tælle forskellige ting. Det er kun fantasien, der sætter grænsen.

”Man har jo fundet ud af, at når børn bevæger sig, lærer de mere og nemmere, og samtidig hænger det bedre fast. Det indgår som en del af skolereformen, at man skal undervise på forskellige måder, med bevægelse som en del af indlæringen. Derfor er arealet her fuldstændig fantastisk”, understregede formanden for skoleudvalget i Dragør Kommune, Lisbeth Dam Larsen.

Udearealet er tegnet af landskabsarkitektfirmaet STED ApS, og hovedentreprenør er Ebbe Dalsgaard A/S. Den samlede pris for projektet er 3,5 millioner kroner.

Lisbeth Dam Jensen og Eik Bidstrup glædede sig sammen med børnene over det nye aktivitetsareal. Foto: Henrik Hvillum/DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?