Nina Brandi: Vi afprøver ’Tiny Living’ på Dragør Campingplads

Nina og Rosa flyttede til Dragør Campingplads i september. De prøver tiny living af i en campinghytte for at leve et enklere, sjovere og mere bevidst liv.

Nina Brandi har boet i Schweiz med sin mand og to døtre de sidste 4,5 år. Nu hvor familien flytter tilbage til Danmark, afprøver de, hvor mange af deres ting de kan undvære, og hvor småt de kan bo.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Jeg er lige flyttet til Dragør i en campinghytte på 25 kvadratmeter. Jeg har boet i Schweiz i 4,5 år, og nu flytter vi tilbage til Danmark. Min mand kommer med tilbage senere og er her i weekenderne, og så har vi en datter på efterskole. Så lige nu bor Rosa og jeg her i hverdagene. Det er gået overraskende godt, fordi jeg ikke har taget for meget med. Vi har ovenikøbet fået plads til klaveret. Jeg tænker, at hvis vi var fire, kunne vi godt bo på 50 kvadratmeter. Det er også meget nemmere at gøre rent.

Det giver rigtig god mening i forhold til bæredygtighed. Der er ikke så meget, der skal varmes op. Beton er også en af de store klimasyndere, så det giver mening at bygge et lille hus, der er billigt at varme op og ikke har det store CO2-aftryk at bygge. Nogle af de her ’tiny homes’ kan man jo ovenikøbet flytte eller sætte sammen.

Hvordan fik du ideen?

Jeg fik ideen, da jeg var i Amsterdam, og vi var ude at besøge nogle venner, der var på ferie i autocamper. Det var et fedt koncept, tænkte jeg. Man kan bare køre ud og være på ferie alle vegne. Så talte vi om, at det var en smart måde at betale husleje, når Rosa og jeg flyttede til Danmark, og så havde vi en betalt ferieform, når vi alle fire sammen var samlet igen.

Men så kunne jeg godt se, at en autocamper er dyr, og jeg har aldrig prøvet at være på ferie i en, så jeg ved ikke engang, om jeg ville synes, det var sjovt. Men da jeg sad og kiggede på campingpladser, hvor man kunne bo hele året, så opdagede jeg, at her var nogle hytter i Dragør, som var møblerede og lige til at flytte ind i.

Jeg har været overrasket over, hvordan folk har reageret. Er det ikke lidt farligt? Hvem bor på campingpladser? Er det ikke lidt mærkeligt? Men jeg tænker, at det er sjovt, hvis jeg kan være med til at udvide folks horisont. Jeg vil gerne sætte spørgsmålstegn ved de ting, vi gør, og så prøve at gøre ting på en ny måde.

Indtil videre har jeg lært, at jeg ikke har brug for så mange ting. Det er virkelig dårligt for klimaet at købe så mange ting. Jeg skal bare holde op. Jeg har udforsket hele Lidls sortiment i Schweiz. Jeg elsker slagtilbud. Jeg kommer til at lave en video fra Schweiz i efterårsferien, hvor jeg skal ned at rydde op, hvor folk kommer til at dø af grin. Vi har SÅ mange ting.

Når vi bor småt og ikke køber en masse ting, så frigiver vi også nogle midler til andre ting, for eksempel at tage ud at rejse.

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Nina: Folk har nok mest set mig i Netto. Men vi har også været meget ude at spise! I aften skal vi på Café Sylten. Der er så hyggeligt, og det ligger så fint. Vi bruger meget byen. Rosa går til crossfit i ProWorkout og har været på tenniscamp. Jeg løber ude langs med diget. Og så er der en virkelig god isbutik! Med churros og vafler og softice og is.

Rosa: Og deres churros bliver lavet på stedet. På fredag skal vi gå derned igen.

Nina: Vi bruger byen rigtig meget. Vi har også været på biblioteket. Fordelen er helt klart, at der ikke er venteliste på en masse aktiviteter for børn og unge. Dragør har rigtig meget at byde på. Jeg er helt forelsket i Dragør.

Rosa: Der er bare lidt langt væk, når man går i skole inde i byen.

Hvad er det bedste ved Dragør?

Rosa: Det værste er, at der er rigtig meget kø i bil om morgenen!

Nina: Det minder meget om den lille landsby, vi kommer fra i Schweiz, hvor folk hilser på hinanden om morgenen. Det er et lille samfund, men det er tæt på både storbyen og naturen.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Rosa: Gågaden! Der er mad, og der er is, og der er bare hyggeligt! Især isbutikken.

Nina: Ja, den gamle by er virkelig hyggelig med alle de små gule huse.

Du kan følge Nina og hendes ’tiny living’ på Instagram på mytinylife.dk

Navn: Nina Brandi
Alder: 45 år
Beskæftigelse: Selvstændig coach og ejer af Mormor.nu (håndstrikket baby- og børnetøj lavet af danske bedstemødre)
Gift med Esben Brandi på 19. år
Børn: Clara Brandi 16 år Rosa Brandi 12 år
Bor på Bachermindesvej 11
Har boet i Dragør siden 1/9-2019

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?