Gyset på Sorrentovej

Spøgelser, skeletter, skumle græskarmænd og nedgravede lig. Adressen er Amagers dødshave allehelgensaften.

Det er “næsten” ikke for børn når der er Halloween på Sorrentovej. Foto: Leif Dannielsen

Af Pia Melander Guilbert

I morgen er det Halloween, og trænger du til et godt og grusomt gys, vil vi anbefale dig at lægge vejen forbi Sorrentovej 40 på Amager. Her er fotograf Leif Danielsen og hans kone gået all in på at skræmme store og små, og det er efterhånden blevet så stort et tilløbsstykke, at Leif Danielsen på forhånd beder sine gæster om at tage hensyn til naboerne, når de parkerer cykler og biler.

Foto: Leif Danielsen

På Sorrentovej varer Halloween fra søndag til søndag. Søndag satte Leif Danielsen det hele op, og søndag bliver det pillet ned igen. Torsdag er den helt store dag, og på spørgsmålet om, hvorvidt Halloween for Leif Danielsen nærmest er en national helligdag, svarer han til DragørNyheder:

– Det er større!

I løbet af ugen lægger mellem 3000 til 5000 besøgende vejen forbi. I dag har der været besøg af børnehaver og skoler fra klokken 09. I morgen ryger der to flyttekasser med slik (ét styk til hver).

– Der plejer at være folkemylder fra metroen og indfaldsvejene hele dagen, konstaterer Leif Danielsen, som startede traditionen på Sorrentovej for fem til seks år siden. Pressen plejer også at dukke op:

– Journalisterne ligger gemt i poser og hække hele dagen.

Foto: Leif Danielsen
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »