Din guide til Dragørs mest grusomme gys

I aften spøger det i hele Dragør og omegn. Nordstrands Allé forvandler sig til Mordstrands Allé og Grusbakken bliver til Grubakken. Rygtet lyder også, at der vimser hekse rundt i den gamle by. Hvor der er mest uhyggeligt, er umuligt at sige, men her er et par af de steder, du bør lægge vejen forbi, hvis du er grådig efter gratis gys.

Privatfoto

Af Pia Melander Guilbert

Labyrinten på Platanvej

En briks, hvor der bliver lavet kemiske forsøg. Neonfarvet røg i kolber og monstre, der forskrækker dig, mens du prøver at finde rundt mellem lagner og edderkoppespind – alt sammen til toner af nervepirrende musik. Gerningsstedet er den dobbelte carport på Platanvej 19 i Søvang. Her er Louise og Jakob Kambys ældste datter på 11 gået sammen med sin onkel om at skræmme byens børn og voksne.

– Vi har altid gjort meget ud af Halloween-udklædning, men i år er første gang, vi arrangerer noget her. Min ældste datter syntes, at hun var blevet for stor til at rasle, og jeg har altid sagt, at hvis de ville holde noget, måtte de selv stå for det, fortæller Louise.

Privatfoto

Jakobs bror er ingeniør, og han var straks med på at hjælpe den ældste datter med uhyggen. Næsten lidt for meget med:

– De har brugt flere dage på at lave tegninger og forberede det. På et tidspunkt var de også ude i noget med nogle lyscensorer, men det blev simpelthen for uhyggeligt, konstaterer Louise, som er mest nervøs for, at de børn, der kommer på besøg, bliver FOR bange.

Teenageren i kisten på Grænsevænget

Hos Lone og Martin på Grænsevænget 10 i Dragør er der en klar opdeling. Martin skræmmer de voksne. Lone tager sig af børnene.

– Vi begyndte for syv til otte år siden, og så har det taget til år for år, fortæller Lone. Hun husker blandt andet en mand, der kom ind med nogle små piger.

– De blev simpelthen så forskrækkede. Manden skældte os ud og blev så vred, at han gik ud af haven, men han glemte børnene…

Fortsætter efter billedet…

Privatfoto

Det er især Martin, der har svært ved at begrænse uhyggen, mener Lone.

– Hvert år kommer han hjem med nye statuer eller andre ting. For nyligt så han en røgmaskine, som jeg ikke syntes, vi behøvede. ”Men den koster kun 800 kroner,” sagde han og så helt forurettet ud.

Sidste år havde Lone og Martin hyret en teenagepige til at ligge i en kiste i haven.

– Nemt tjente penge, hun skulle jo bare ligge ned, som Lone siger.

Pigen tænkte, at hun lige ville give den lidt ekstra og begyndte at jamre og råbe ”luk mig uuud”, når nogen nærmede sig kisten.

– Det var faktisk rimeligt uhyggeligt.

Lones holdning er, at folk skal blive bange, men helst ikke græde. De mindste bør ikke sætte kurs mod Grænsevænget. Sidste Halloween var der i hvert fald 250 besøgende. Det ved Lone, fordi hun serverer slush ice i stedet for slik og efterfølgende talte, hvor mange kopper der var tilbage. Og uden at sige for meget, kan vi røbe, at Lone og Martin i år har gjort ekstra meget ud af forberedelserne. Huset er nemlig sat til salg, så det er sidste år, der er Halloween på Grænsevænget.

HUSK: Gå ind fra Stationspladsen gennem havelågen, så får du mest uhygge ud af besøget.

Privatfoto
Privatfoto
Privatfoto

Seneste artikler

 

Fik du læst?