Amagerrestaurant kåret som årets bedste

Restaurant Alchemist på Refshalevej havde kun haft åbent i fire måneder, da den nordiske restaurationsguide, White Guide kårede den til årets bedste. Bag Alchemist står kokken Rasmus Munk, som har specialiseret sig i at servere retter med et etisk budskab.

Rasmus Munk – Foto: PR

Af Pia Melander Guilbert

Årets danske restaurant byder ifølge den nordiske restaurationsguide White Guide på en kulinarisk helhedsoplevelse i verdensklasse:

– Oplevelsen ved et besøg på Alchemist er så omfattende og fulddækkende, at en sådan totalitet aldrig er blevet set før. Det bæredygtige budskab er ikke kun i tilberedninger og ingredienser, interiør og tanker. Det er også eksplicit til stede i de formsymboler, som køkkenet benytter sig af på grænsen til det provokerende, lyder den rosende begrundelse.

Årets danske restaurant er en kulinarisk helhedsoplevelse i verdensklasse ifølge den nordiske restaurationsguide White Guide. Foto: PR

Et spiseligt askebæger

Bag Alchemist, der ligger på Refshalevej, står den kun 28-årige kok Rasmus Munk, for hvem kun bedste er godt nok.

– Hvis du kun sigter efter 10-tallet og tænker, at det er fint nok, så får du i hvert fald aldrig 12. Det lever jeg efter, har den ambitiøse kok tidligere udtalt til DR.

Et spiseligt askebæger, koyver og hjerte serveret med et donorkort ved siden af er nogle af de retter, Rasmus Munk er kendt for. Selv siger han til DR:

– Som kok føler jeg, at jeg har et ansvar for at skabe opmærksomhed om de vigtige budskaber. Men det er en balancegang, for man skal heller ikke belære folk. Hvis man kan sende folk hjem med en følelse af, at de har fået noget andet med herfra end blot mad i maven, så er det det hele værd. Det er drivkraften for mig.

White Guide, der kom til Danmark i 2015, men hvis restaurationsguide i mange år har været anerkendt i blandt andet Sverige, konkluderer at:

– Det musiske og visuelle understøtter med en næsten overdreven lethed den æteriske tilstand, hvori vi alle skal stoppe op og tænke over, hvad det er, vi gør med os selv, det vi spiser, og den jord vi bor på. At magte så meget i et eneste måltid er uovertruffent og udløser, at Alchemist med Rasmus Munk og hele hans crew kan høste prisen som årets bedste restaurant.

Om Alchemist

Adresse: Refshalevej 173C

Der er plads til 40 gæster restauranten, der højst tager imod selskaber af seks personer.

En menu koster 2500,- pr person.

Billigste vinmenu koster 1500,-

Læs mere på www.alchemist.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?