30-års jubilæum fejret med Livgarden

Der var bobler i glassene, korsang, taler og fornemt besøg af Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, da Wiedergårdens Aktivitetshus i dag fejrede sit 30-års jubilæum.

Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

– I Dragør er det ikke huslejen, der er den største bekymring, men at få plads til alle de aktiviteter, vi gerne vil have, sådan sagde formand for Ældresagen i Dragør Ole Morten Landsmann, da han i eftermiddag holdt tale i Aktivitetshuset ved Wiedergårdens 30-års jubilæum.

Formand for Ældresagen i Dragør Ole Morten Landsmann Foto: DragørNyheder.dk

En anden taler var Carsten Westring, der var medlem af kommunalbestyrelsen og første viceborgmester, da aktivitetshuset blev stiftet i 1989. Han fortalte om, hvordan aktivitetshuset har udviklet sig gennem årene frem til i dag, hvor der er mere end 80 forskellige aktiviteter og huset benyttes af mere end 1700 aktive deltagere.’

Foto: DragørNyheder.dk

Et væld af kompetencer
For daglig leder af aktivitetshuset, Hanne Berthelsen, er dagen en anledning til at hylde af de alle de mennesker og det væld af kompetencer, som giver aktivitetshuset sin puls.

– Vi er et af den slags regnestykker, hvor to plus to giver fem, og når jeg tænker tilbage på de tyve år, jeg har arbejdet her, synes jeg, det har været en fantastisk rejse, fortæller Hanne til DragørNyheder. Og der er hele tiden flere aktiviteter på vej:

– Vi har lige startet svømmehold op. Snart kommer der et kursus i finere madlavning og et andet om mindfullness.

Carsten Westring (tv) der var medlem af kommunalbestyrelsen og første viceborgmester, da aktivitetshuset blev stiftet i 1989 sammen med Hanne Bertelsen, daglig leder af Aktivitetshuset. Foto: DragørNyheder.dk

Kontakter i Livgarden
Cirka 100 mennesker med forskellig relation til aktivitetscentret er mødt op for at skåle i bobler og ønske tillykke. Aktivitetshusets kor giver et nummer, men den allerstørste overraskelse er, da Den Kongelige Livgarde pludselig marcherer ind på parkeringspladsen og giver sig til at spille.

End ikke dette uforglemmelige og smukke syn er dog noget, der får Wiedergårdens daglige aktiviteter til at gå i stå. Gennem vinduet ind til motionscentret spotter DragørNyheder en hvidhåret dame, der giver den fuld gas på cross traineren, nærmest i takt til gardens trommen.

Efter opvisningen marcherer Livgarden ind i Wiedergårdens cafe, hvor bjørneskindshuerne ryger, mens de får en sodavand.

Foto: DragørNyheder.dk

Dan Nedensgaard fra Wiedergårdens PR-gruppe smiler tilfreds og røber, hvordan det er lykkedes at lokke Livgarden til Dragør.

– Jeg har selv spillet musik med nogen fra Livgarden og har nogle kontakter, så jeg ringede til dem. Det har nok taget en måned at arrangere, for de skal jo stå rådighed når Hendes Majestæt har brug for dem. Derfor måtte vi også flytte arrangementet fra den oprindelige dato, fortæller han.

Dan Nedensgaard får en snak med DragørNyheders journalist Pia Guilbert mens Livgardens orkester får sig en sodavand i baggrunden. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?