Tårnby følger i Dragørs bivenlige spor

Normalt er det de små, der følger efter de store, men denne gang er det omvendt. I maj interviewede DragørNyheder formand for By, Erhvervs- og Planudvalget Allan Holst om, at Dragør skulle være en bivenlig kommune. Nu vil Tårnby også være det.

Foto: Dansk Biavlerforening

Af Pia Melander Guilbert

Nøjagtig som Dragør har Tårnby søgt og fået tilladelse af Dansk Biavler Forening til at kalde sig en bivenlig kommune.

– Det er vigtigt, at vi øger bevidstheden om, at vi skal passe på vores vilde flora og fauna, udtaler Allan S. Andersen, borgmester i Tårnby Kommune i en pressemeddelelse.

Endnu mere biodiversitet
10.000 kvadratmeter bivenlige blomsterblandinger er blevet sået ud i Tårnby Kommune, og
kommunen er allerede i gang med at finde flere arealer, hvor biodiversiteten kan blomstre.
I 2020 vil Tårnby forbedre den insektvenlige natur på mere vildtvoksende arealer, blandt andet langs ridestier, Kalvebod Fælled og i den 11, 31 hektar store skov, Ugandaskoven.
14 kommuner i landet er indtil videre registrerede som bivenlige kommuner, og ifølge Dansk Biavler Forening er flere kommuner på vej samme retning.

Kilde: TV2 Lorry

Læs også: Snart bor du i en bi-venlig kommune

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Sommer på fortet

Dragør Kommune meddeler, at der åbnes for udendørsaktiviteter i Kongelundefortet Outdoorcenter. Det sker tre uger i skolernes sommerferie.   Skolebørnene skal ikke kede sig i

Læs mere »

Go’morgen Amager

Tirsdag 11. maj – solen står op kl. 05.06 og går ned kl. 21.06. Dagen er tiltaget med 08.58 minutter. Nymåne. Vejret: Dagen i dag bliver en

Læs mere »