Weekendguide: Juletræstænding, ny skøjtebane og Danmarks længste juleoptog

På søndag er der præcis en måned til juleaften, og i weekenden pibler julen for alvor frem i gader og stræder. Du kan indvie en helt ny udendørs skøjtebane, møde Danmarks længste juleoptog, hilse på julemanden og se juletræet på Neels Torv blive tændt. Der er også julemarked både på Badstuevælen og Amagermuseet.

Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

Danmarks længste juleoptog
Igen i år afholdes det traditionsrige juleoptog på Amagerbrogade. Det er cirka en kilometer langt og indeholder blandt andet julemænd, kaner, Disney-figurer, veteranbiler, spejdergrupper, Greve Pigegarde, Schæferklubben og alverdens biler med blå blink. Læg også mærke til de nye guirlander, der vil være en del af julebelysningen på Amager i år.

Optoget starter lørdag den 23. november 2019 kl. 16.03 og forventes afsluttet omkring kl. 18.00. Ruten strækker sig fra Gyldenrisvej til ned til Christmas Møllers Plads.

Juletræstænding på Neels Torv
Juletræet på Neels Torv tændes traditionen tro lørdag 23. november.
Fra klokken 14.00 kommer julemanden til torvet for at høre, hvad børnene ønsker sig. Med sig har han nissepiger, som deler godter ud, og der vil være musik i gaden. Klokken 16 læser borgmesteren højt af Peters Jul, og bagefter bliver juletræet tændt.

Foto: Dirch Jansen / Visit Dragør

Julemand og juletræstænding på Neels Torv, lørdag d. 23. november fra kl 14
 
Julemarked på Badstuevælen
Hvert år i december måned, forvandler Dragør sig til et ægte juleeventyr for børn og voksne.

Foto: DragørNyheder.dk

Her kan man opleve Danmarks hyggeligste julemarked og gå på skattejagt i byens små gader og stræder. Jul i Dragør stammer fra DRs julekalender “Tidsrejsen”, hvor julemarkedet spillede en stor rolle i julekalenderen. Den autentiske stemning fra Tidsrejsen er bevaret, derfor vil du opleve, at det er de samme 13 originale boder som optrådte i julekalenderen.

Julemarked på Badstuevælen: 23-24 november fra 12-17
Find aktiviteter og meget mere på hjemmesiden 
https://www.julidragoer.dk

Julemarked på Amagermuseet
På Amagermuseet kan du den 23.-24. november komme til hyggeligt julemarked, hvor den gode julestemning er helt i top. Vi har fyldt Nordgård med en masse spændende julevarer for enhver smag. Der er julevarer, nisser, julekager, konfekt, brugskunst, hjemmelavet marmelade og honning. Få også dekoreret dit eget honninghjerte med navn på. I det gamle sommerkøkken er der klejneværksted. Lav din egen klejne. Ved det lange bord i køkkenet kan du lave juleklip.

Foto: Museum Amager

Julemarked på Amagermuseet, Hovedgaden 4, 23.-24. november kl. 12-16

Skøjteløb på Christianshavn
Skøjtebanen på Kongens Nytorv er sparet væk. Til gengæld kan du i weekenden være med til at indvie en helt ny, 600 kvadratmeter stor skøjtebane på Christianshavn. Det er gratis, og der er mulighed for at leje skøjter for 50 kroner i timen, hvis du ikke har dine egne med. Bag det private initiativ står Noma og Broens Gadekøkken.

Broens Skøjtebane, den Grønlandske Handels Plads, Christianshavn, fra lørdag d. 23. november. Den officielle åbning er dog først d. 29. november, hvor der vil være dj, gratis øl, opvisningsshow og skøjtedisko.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?