15.000 kroner og en 3. plads til Forsvundne Personer

Foreningen Forsvundne Personer er netop landet på en flot 3. plads i konkurrencen om at blive året lokale forening. Med placeringen følger en præmie på 15.000 kroner. Stifter af Forsvundne Personer, Sofie Sønderup, kan næsten ikke stoppe med at remse op, da DragørNyheder spørger, hvad pengene skal bruges på.

Af Pia Melander Guilbert

”Jeg er så beæret og stolt. Mit “hjertebarn” er i dag blev kåret med en 3. plads som årets lokale Forening. Med 3. Pladsen følger 15.000.- til foreningen.”

Sådan skriver Sofie Sønderup i Facebookgruppen ”Forsvundne Personer.”

Konkurrencen om at blive årets forening er stiftet af Go´On, en kæde af tankstationer med mottoet ”Holder de lokale kørende.” Sofie har tidligere været nomineret i en Go´On konkurrence, der handlede om at blive årets ildsjæl. Nu lykkes det endelig Sofie og Forsvundne Personer at løbe med en af de fine penge-præmier.

Appel til Dragør
Forsvundne Personer” har over 70.000 medlemmer på Facebook og rykker ud i hele landet, når nogen er meldt savnet. Hvad de 15.000 skal bruges på, vil Sofie Sønderup lade være op til bestyrelsen i forsvundne Personer.

– Lige nu er der så mange ting, vi virkelig har brug for, fortæller Sofie til DragørNyheder og uddyber:

– Vi vil gerne have et lydanlæg, så jeg kan nå ud til alle de fremmødte. Vi skal også have sikret vores domæne og netbank de næste par år. Så er der drømmen om en gummibåd, men den er der lang vej til. Jeg vil også gerne afholde endnu et indsatslederkursus, både opfølgning og for helt nye.

Hvad angår det sidste punkt har Sofie også en appel til Dragørs borgere:

–  Jeg vil rigtig gerne afholde indsatslederkurser her i Dragør igen og håber, at Dragør borgerne igen vil bakke op om projektet så der ikke skal afses midler til det.

Om konkurrencen
Årets lokale forening kåres af en jury blandt de 20 foreninger, der har fået flest stemmer. Første pladsen udløser 100.000 kroner. De resterende 19 foreninger i top 20 vinder enten 50.000, 15.000, 5.000 eller 2.500 kr. Derudover er der 25.000 kr. til en regional vinder i hver af Danmarks fem regioner, som kåres blandt top 10 i de respektive regioner. Vinderne af 1. og 2. præmien kan dog ikke blive regionalvinder.

Læs også: Skal Sofie fra Dragør være Årets Lokale Ildsjæl?

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?