Jul på Amagermuseet

Traditionen tro åbnede Amagermuseets juleudstilling her sidst i november. Som sidste år havde man i år indbudt fire lokale til at lave et julebord i ”Malerisalen”.

23. november 2019. I Malerisalen på Amagermuseet er der opstillet fire juleborde, dækket af lokale.

Af Dines Bogø

I år er det Hanne Bacher Bendtsen, Dirch Jansen Schmidt, Lena Just Lund og Dines Bogø, der har lavet julebordene.

Lena Just Lund, Dragør Turistkontor fortæller bl.a. andet at juledugen syede hun i 1972-75. Med kaffe i guldkoppen og et glas portvin er Lena klar til julen.
Dirch Jansen Schmidts julebord er fra barndomshjemmet på gården Godthaab. Servicet er fra 1890 og fremstillet i Maastricht i Holland. Det blev kun brugt ved juletid.
Hanne Bacher Bendtsen, Beboerforeningen Dragør Gamle By. Hanne og Axel på gården Peders Minde i Lodsstræde mixer ældre og nyt. Bestik, dug og tallerkener er designet omkring 1960.
Dines Bogø, Lokalhistorisk Forening. Julebordet til daglig i Lene og Dines hjem på Ulspilsager. Guld, rødt og grønt. Meget er hjemmelavet. Glassene er arvet.

Mange gæster og medlemmer af AmagerMuseet var mødt frem lørdag den 23. november 2019 kl. 11.00 for at høre om den nye juleudstilling, der åbnede kl. 12 på begge gårdene.

Formanden for AmagerMuseets Venner Bente Walløe Poulsen bød velkommen. Nelly Riber Søndergaard og Majken Pedersen fortalte om udstillingerne. Museets leder Søren Mentz løftede lidt af sløret for, hvad der skal ske i 500 jubilæumsåret 2021.

Majken Pedersen og Nelly Riber Søndergaard er som i tidligere særdeles aktive også, når julestuerne skal pyntes.

Ekstraordinært mange var mødt frem til åbningen og efterfølgende var der mange gæster i stuerne på gårdene. Børnene var der også tænkt med små opgaver på forskellige poster.

Minna og Poul Dich (byens læge) dækkede julebord i 1982. I alle stuer på gårdene, AmagerMuseet og Nordgård (hovedindgangen) er der pyntet op til jul.

Museets personale og de mange frivillige sørgede for en rigtig stemning. Besøg i udstillingerne kl. 12-16 de kommende weekends, kan varmt anbefales.

De mange frivillige og museets personale har sat alle sejl til for at give gæsterne en særlig oplevelse. Var det noget med en honningkage med valgfrit navn?

(fotos: Dines Bogø)

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »