Supercykelstier giver flere cyklister

Antallet af cyklister på Region Hovedstadens otte supercykelstier er steget med 23 procent viser nye tal. Søren Houen Schmidt, der er Dragørs repræsentant for cyklistforbundet, ser frem til, at Tårnby og Dragør tager næste skridt til at komme med på den grønne supercykelbølge.

Foto: Cyklistforbundet

Af Pia Melander Guilbert

Supercykelstier er en stor succes, viser efterårets nøgletal ifølge Dansk Cyklistforbund. Antallet af cyklister er steget med 23 procent siden 2010, og i gennemsnit tilbagelægger cyklisterne 11 kilometer pr rute på de orangemærkede ruter. Nøgletalsrapporten viser desuden, at 14 procent af de nye supercykelpendlere tidligere kørte bil, skriver Dansk Cyklistforbund i sit nyhedsbrev.

Opgradering i Dragør og Tårnby
Både Dragør og Tårnby Kommune er kommet med i supercykelsti samarbejdet.
– Jeg glæder mig utroligt meget til næste skridt, som er, at kommunerne går sammen om, hvordan vi kan opgradere de cykelstier, der allerede er, sørge for grønne bølger for cyklister og afmærkning, der skaber en mere sammenhængende cykeltrafik, udtaler Dragørs repræsentant for cyklistforbundet, Søren Houen Schmidt til DragørNyheder:

Fortsætter efter billedet…

Dragørs repræsentant i cyklistforbundet Søren Houen Schmidt som iøvrigt også aktiv med pedalerne i Cykling uden alder i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

– I Farum for eksempel, sætter man sig op på sin cykel, og første gang man træder på bremsen, er omkring Bellahøj. Tænk hvis vi kunne få noget lignende, så man satte sig op på cyklen i Dragør og ikke trådte på bremsen før Langebro eller Christmas Møllers Plads, siger Søren Houen Schmidt og fremhæver det oplagte i at have supercyklestier omkring lufthavnen og ud ad Englandsvej.

– Tårnby vil gerne udvide Englandsvej for biltrafikken, og i den forbindelse bør supercykelstierne jo tænkes ind, konstaterer han.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?