Find de perfekte vine til julen

Tirsdag d. 10. december kl. 17 afholder Wiedergårdens Aktivitetshus sin populære julevinsmagning. Årets julevinmand er Jørn S. Larsen, som mange kender fra den tidligere Meny på Krudttårnsvej.

Af Pia Melander Guilbert

10 til 12 forskellige vine. Dertil brød, ost, forskellige pølser, druer, oliven med mere. Vinsmagning i Wiedergårdens Aktivitetshus har været et tilløbsstykke lige siden første arrangement for nu otte år siden.

Arrangementet går på skift mellem byens forskellige vinhandlere. I år var planen, at vinmanden Jørn S. Larsen fra Meny på Krudttårnsvej skulle stå for udvalget af vine. Da Meny på Krudttårnsvej lukkede, var Jørn S. Larsen heldigvis stadig frisk på at være Aktivitetshusets julevinmand, nu på vegne af Meny i Vestamagercentret.

Oprindelse, terroir og julemad
Med sit begrænsede deltagerantal på maks. 40 til 50 personer, er der ofte rift om billetterne. Undervejs fortæller Jørn S. Larsen om de forskellige vines oprindelse, terroir, indhold, og hvilke af julens retter, de især er velegnede til. Det vil også være muligt at bestille vinene hjem til afhentning et par dage senere. Det tilhørende lette måltid serveres løbende, og det er ikke meningen, at man skal spise sig propmæt, men bruge maden til at neutralisere smagsløgene mellem de forskellige vine.

Erfaringen har vist, at drikker man et helt eller et halvt glas af de første tre til fire vine, er det svært at smage forskel på resten. Derfor er kutymen, at der kun hældes lidt op til at begynde med. Senere bliver det muligt at smage mere på de vine, man er særligt interesseret i. Skål og vel mødt!

Hvad: Vinsmagning
Hvor: Wiedergårdens Aktivitetshus, Wiedergården 2, 2791 Dragør
Hvornår: Tirsdag d. 10. december kl 17
Pris: kr. 125,- per person. Billetter købes i informationen senest den 5. december

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »