Fra tom cykelkælder til underjordisk samtidskunst

En gruppe unge kunstnere har længe har et godt øje til en 1500 kvadratmeter cykelkælder på Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station. Nu har projektet fået støtte, ikke bare til opførslen, men også de to første års udstillinger. Det giver mulighed for at udstille samtidskunst fra både danske og udenlandske kunstnere.

Af Pia Melander Guilbert

Oprindeligt var de 1500 kvadratmeter kælder under Kay Fiskers Plads ved Ørestad Station tænkt som en cykelkælder, men der var ikke rigtig nogen, der brugte den. Stedet havde stået tomt i flere år, da en gruppe unge kunstnere kom forbi og så, at det med sine rå betonvægge og store ovenlysvinduer ville være ideelt til at udstille samtidskunst.
Takket være støtte fra Realdanias pulje Underværker, Københavns Kommune og By & Havn kan kunstners drøm nu realiseres. Københavns Kommune har bevilget byggetilladelse, og der er fundet en entreprenør. Ombygningen forventes at vare to til tre måneder, så den første udstilling finder sted i foråret 2020.

2 år sikret
Foruden støtte fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg samt Realdanias pulje ”Underværker”, som blandt andt støtter projekter, der skaber rammer for nye fællesskaber og nytænker eksisterende bygninger, har Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Amager Vest Lokaludvalg og Ørestad Grundejerforening støttet de første to års udstillingsprogram. Simian bliver navnet på det nye udstillingssted, der vil huse kunstnere fra både ind- og udland.

Læs også:

Underværker i Ørestad: tom cykelkælder bliver til kunsthal

Seneste artikler

 

Fik du læst?