8 gode råd til sprøde flæskesvær juleaften

Juleaften er lige om hjørnet, og hvad er mere nærliggende end at få styr på de sprøde flæskesvær når den saftig steg skal serveres. Her får du både gode tip til de sprøde svær og en lækker opskrift på den klassiske danske julemad.

8 gode råd til sprøde flæskesvær

Vil du gerne have succes med en flæskesteg med sprøde svær, skal du bare følge disse 8 råd:

  1. Sørg for at ridse sværen helt igennem uden at skære ned i kødet (få evt. slagteren til at gøre det for dig).
  2. Lad svinekammen stå på køkkenbordet uden indpakning i ca. en halv time.
  3. Drys sværen med salt og sørg for at komme godt ned imellem rillerne (denne del af processen er ret vigtig for et perfekt resultet, så brug gerne lidt tid på den del af forberedelserne).
  4. Sæt eventuelt et par laurbærblade eller hele nelliker imellem sværene.
  5. Læg flæskestegen i et ovnfast fad eller bradepande med vand i bunden og steg den efter anvisningen.
  6. Når stegen er færdigstegt, hældes stegeskyen fra (gem den til en lækker brun sauce).
  7. Er sværene ikke helt sprøde, skrues ovnen op på 250 grader (grill-funktion), indtil sværene bobler op og er sprøde. Hold godt øje hele tiden – det går hurtigt.
  8. Lad flæskestegen med de sprøde svær hvile utildækket på et skærebræt i 15-20 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Klik på billedet for at få opskriften på saftig flæskesteg med sprøde svær.

Her får du opskriften på en saftig flæskesteg med sprøde svær

I opskriften giver jeg bud på ovnstegt OG grillet flæskesteg. Hvis I både skal have and og flæskesteg juleaften, kan flæskestegen eventuelt grilles mens anden ovnsteges.

For os voksne er aftenens kulinariske højdepunkt julemaden, og hver familie har sine traditioner, hvad angår maden. For mig består den ultimative julemiddag af flæskesteg, andesteg og slagterens hjemmelavede julemedister. Hertil den traditionelle julerødkål, en frisk rødkålssalat med granatæble og appelsinfileter, hvide kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sauce med fløde lavet af stegeskyen, syltede asier, syltede agurker og ribsgele. Og desserten, risalamande med masser af flødeskum, mandelsplitter og vaniljekorn toppet med lun kirsebærsauce.

Hvis du liker min Facebook-side modtager du inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers i linket her

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor du kan se alle mine opskrifter.

I ønskes alle en rigtig god jul med masser af julehygge og lækker mad.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

Læs også:

Langtidsstegt gås med æbler

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?