6 gode grunde til at tilbringe januar i Dragør Bio

Når nytårsløjerne er pakket sammen, venter januar, der godt kan være en lidt kold og lang måned. Det er en god undskyldning for at synke ned i biografens bløde mørke. Dragør Bio byder på ikke mindre end seks nye film, heriblandt ”De forbandede år”, hvor du blandt andet vil genkende Dragør Fort og havnen.

Af Pia Melander Guilbert

Jumanji: The Next Level

Adventurefilm, der er en efterfølger til kæmpehittet ”Jumanji: Welcome to the jungle”. De fire venner fra første film er tilbage, mens det farlige Jumanjispil igen byder på udfordringer. Spillet har ændret sig, og spillerne bliver nødt til at udforske nye og ukendte territorier, fra tørre ørkener til snebeklædte bjerge, for at flygte fra verdens farligste spil.

Filmen har premiere 3. januar og er tilladt for børn over 11 år.

Le Mans ’66`

Action-drama baseret på en virkelig historie. Oscarvinderne Matt Damon og Christian Bale har hovedrollerne i filmen, der er blevet kaldt en hyldest til drømmere. Den handler om den den visionære, amerikanske bildesigner Caroll Shelby (Damon) og den frygtløse, britiske racerkører Ken Miles (Bale), der sammen tog kampen op mod de fysiske love og deres egne personlige dæmoner for at bygge en revolutionerende racerbil for Ford. Sammen udfordrede de Enzo Ferraris altdominerende racerbil i 24-timers løbet Le Mans i Frankrig, 1966

Filmen har premiere 6. januar og er tilladt for børn over 11 år.

De forbandede år – Med danske undertekster

Dansk drama/krigsfilm. Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik. Han har en kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien. En del af filmen er optaget ved Dragør Fort og den gamle havn i Dragør.

Filmen har premiere 9. januar og er tilladt for børn over 15 år.

F for får2: Fårmageddon

Fantasy/ sciencefiction-film, en fortsættelse til den anmelderroste F for får, der bygger på karakterer fra tv-serien af samme navn. Den elskelige uldklump Frode Får bliver kastet ud i et hylesjovt, intergalaktisk eventyr da LU-LA, en gæst fra det ydre rum, nødlander nær gården.
Det lille, nuttede rumvæsen vil gerne hjem igen. Hele fåreflokken falder for LU-LAs magiske evner, drilagtighed og galaktisk store bøvser, så Frode Får beslutter sig for at hjælpe sin nye ven i nøden. De ved imidlertid ikke, at Agent Rød er på sporet af dem. Hun jagter rumvæsner for at bevise, at der findes liv i rummet.

Filmen har premiere 18. januar og er tilladt for alle.

Cats

Drama/ fantasy-film baseret på musicalen Cats. Hvert år beslutter Jellicles-kattene sig for, hvem fra flokken, der skal gives muligheden for at stige op til Heaviside Layer – en slags kattehimmel – for siden at blive genfødt i en ny skikkelse. Det musikalske drama er baseret på digtsamlingen ”Old Possum´s Book of Practical Cats” af T.S. Elliot. Filmen instrueres af Tom Hooper, som også har instrueret ”Den danske pige”, ”Les Misérables” og ”Kongens store tale.”

Filmen har premiere 20. januar. Den er tilladt for alle, men frarådes børn under syv år.

Klovn the Final

Dansk komedie. Efter KLOVN THE MOVIE (2010) og KLOVN FOREVER (2015) kommer KLOVN THE FINAL til at lukke og slukke for Casper Christensen og Franks Hvam filmtrilogi, der alene med de to første film solgte over 1,3 mio. biografbilletter. Casper og Frank har fra starten tænkt KLOVN-filmene som en taburet med tre ben: Fortællingen om den moderne mand og de tre vigtigste ting i hans liv: Faderskab, venskab og ægteskab. De tre temaer har fået hver sin KLOVN-film. I KLOVN THE MOVIE handlede det om Franks kamp for at blive far. I KLOVN FOREVER handlede det om venskabet med Casper. Og i KLOVN THE FINAL handler det om kærligheden. KLOVN THE FINAL bliver en sidste tåkrummende pinagtig og vanvittig KLOVN-rejse på det store lærred. Handlingen tager sit afsæt i, at Frank runder de 50 og får mulighed for at kigge på sit eget liv udefra.

Filmen har premiere 30. januar, censur afventes.

Kilder: Dragør Bio, Nordisk Film og kino.dk
Læs mere om filmene og bestil billetter på www.dragoerbio.dk

Filmoptagelse i Dragør: Sjernespækket storfilm om 2. verdenskrig

Seneste artikler

 

Fik du læst?