Mig og mit Dragør: De bedste råd fra året, der gik

Snorkle i mørke, gløgg på Beghuset, U2-koncert i Dragør Kirke. Der er blevet uddelt mange gode tips og tricks i portrætserien Mig og mit Dragør gennem året. Her får du nogle af de bedste af slagsen.

Martin Sleimann
“Tag ud at snorkle nær kysten med en lygte, når det er blevet mørkt. Så oplever du naturen, som du aldrig har set den før. Og smag noget nordisk wasabi. Det er absolut min favorit af de vilde urter.” 

 

Læs hele portrættet her: ”Det bedste ved mit job er at se børn lyse op i naturen”

 

Malin Lindeblad Kadijevic
“Badeanstalten uden for højsæson sammen med børnene. Pakke en picnickurv, et par tæpper og en spændende højtlæsningsbog og brug en time eller to sammen, hvor der ikke er fokus på andet end hinanden, nærvær og hygge.”

 

Læs hele portrættet her: ”Mit forfatterskab skal bidrage positivt til den verden vi lever i”

 

Jesper Kikkenborg 
“Hvis man svømmer ud om aftenen, når det er helt mørkt, kan man opleve morild i sensommeren og helt ud på efteråret. Morild er selvlysende alger, som lyser op ved bevægelse. De er helt ufarlige, men når du svømmer igennem dem eller kaster en sten i vandet, vækker du et helt flammehav. Det er nogle fantastiske farver, der dukker op. Det ligner nordlys. Det burde alle opleve. Det minder mig om, at eventyret er lige uden for vores hoveddør.”

Læs hele portrættet her: “Eventyret er lige uden for hoveddøren”

 

Marianne Svendsen 
“Det kunne godt være at stå op pinsemorgen og høre herrekoret, hvis man har ikke har prøvet det. Dét skal man altså opleve. Men vi har også en skjult skat i Amagermuseets dragtsamling. Jeg er for eksempel blevet inspireret til at lave julepynt med Amagermotiver. Jeg synes, Museum Amager er fantastisk. Hvis jeg får gæster udefra, så går vi derop.”

Læs hele portrættet her: ”Jeg er 5. generation i familiehuset på Kongevejen”

 

Christoffer Søe
“Kongelundsfortet er åbent året rundt. Porten kan godt se låst ud, men døren er altid åben. Der er Dragørs bedste udsigt. I godt vejr kan man se hele vejen til Skanør og Stevns Klint.  Fortet er oplagt til skovture, hundeluftning eller familiefødselsdage. Man kan godt booke bålstedet under taget, hvis man vil lave et arrangement og være sikker på at kunne være i tørvejr.”

Læs hele portrættet her: ”Min vision er at lave Danmarks fedeste outdoor-center”

 

Anne Skare Nielsen
“Mit Dragør-tip er at finde en hest. Det kunne for eksempel være hos Amager Voksenridetur. Det er helt meditativt at ride gennem skoven og ud over markerne. Også selvom man ikke kan finde ud af at ride – så kan man få Sunrise. Den er to meter høj og helt rolig. Så kan alle være med.”

Læs hele portrættet her: Halloween hos fremtidsforskeren på Mordstrands Alle

 

Jacob Honoré
“Hver mandag morgen kl 9 holder vi sammen med bibliotekerne gratis morgensang på biblioteket i Hollænderhallen. Det er en vildt hyggelig måde at starte uge på, så kom endelig og syng med os.”

Læs hele portrættet her: ”Jeg drømmer om et kreativt kulturhus for alle”

 

 

 

Pernille Stockfleth
“Beghusets gløgg på julemarkedet er top notch! Og at komme lidt på vildspor i de små gader i den gamle by. Især hvis der er sne. Det er topmålet af julehygge! Man kan jo ende ovre på julemarkedet.”

 

Læs hele portrættet her: ”Kærligheden trak mig ned til Nagelsti”

 

Jens Bach Pedersen
“Mit bedste Dragør-minde må være første gang vi lavede U2-gudstjeneste i Dragør Kirke – ud over en kirke, der var proppet til randen, så sad der vel henimod 200 mennesker ude foran og deltog i gudstjenesten på storskærm og drak øl, som de løbende hentede på tanken. Det var både folkeligt og kirkeligt. Det tænker jeg stadig på med stor glæde og taknemmelighed!”

Læs hele portrættet her: ”Dragør Kirke er båret af byen”

 

Amanda Fellov
“Mit tip er at du skal hoppe op på jernhesten næste gang solen skinner, og temperaturen er over 16 grader. Sæt kurs mod Nam Nam is butik, som ligger på vejen til Dragør Fortet. Her skal du snuppe en pose ”ulykkelige vafler”, som er de vafler, der ikke blev perfekte, men flade, skæve og finurlige. Et af de bedste minder og tips, jeg kan give, er at spise ulykkelige vafler med flødeskum og hjemmelavet hindbærsyltetøj.”

Læs hele portrættet her: ”Jeg har udnyttet Dragørs kulturtilbud på fuld hammer”

Seneste artikler

 

Fik du læst?