Naboens nytårshilsen

Et budget, der giver plads til løft af velfærdsområder, flere boliger, ny svømmehal og mere grøn omstilling. Det er nogle af de projekter, Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) fortæller om i sin nytårshilsen, der langt fra handler om “nøjsomhed”.

Nytårshilsen fra Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S).

Af Pia Melander Guilbert

Der er fart på Tårnby Kommune og lidt mere munterhed. Det er i hvert fald indtrykket, man får, når man læser borgmester Allan S. Andersens nytårshilsen. Hvor Dragørs Eik Dahl Bidstrup taler om økonomisk nøjsomhed, fremhæver Allan S. Andersen at budgettet giver plads til løft af en række velfærdsområder. Flere boliger til både unge, ældre og familier er en af ambitionerne. Kommunen har blandt andet planer om et nyt seniorbofællesskab med 28 boliger på Præstefælledvej, bygget med hjælp fra OK-fonden.

Og så er Vestamagers nye svømmehal snart klar.

”Det bliver en moderne, energivenlig og meget brugervenlig svømmehal,” lover borgmesteren, som også fremhæver endnu bedre forhold for erhvervslivet som et af de punkter, kommunalbestyrelsen har på dagsordenen.

Fokus på miljøudfordringer
Klima og miljøudfordringer er også centrale emner i nyhedsbrevet.

”Vi arbejder med verdensmålene, blandt andet i forbindelse med budgettilrettelæggelsen, og vi har igangsat en lang række konkrete tiltag, samt indarbejdet en klima- og energipulje på 13 mio. kr. årligt i hele budgetperioden,” nævner borgmesteren og fremhæver blandt andet de nyeste tiltag, der har gjort Tårnby til bivenlig kommune.

Handlingsplan for demens og boliger til hjemløse
Inden for omsorg og sundhed fortæller borgmesteren, at det i 2019 lykkedes kommunen at få en hjemløsestrategi på plads og sikre boliger til de mest udsatte hjemløse, mens 2020 blandt andet kommer til at byde på en ny handlingsplan for demens.

Ligesom Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup, fremhæver Allan S. Andersen borgerinddragelse som noget, der fremover vil være mere fokus på, blandt andet med borgerforslag.

”Med et vist antal indsamlede digitale underskrifter vil borgerne kunne få behandlet et forslag i Kommunalbestyrelsen. Det er demokrati på en ny måde, som jeg håber bliver en succes.

Og borgmesteren konkluderer:

”Vi er i Tårnby inde i en spændende og positiv udvikling på mange områder – vi har nogle aktive borgere, som jeg i året der er gået heldigvis har mødt rigtig mange af i forskellige sammenhænge.

Jeg ser frem til – sammen med Kommunalbestyrelsen og borgerne – i det nye år at arbejde for at gøre Tårnby til et endnu bedre sted at bo, arbejde og leve i.”

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?