5 tips til en (næsten) gratis januar

Er januar tid til at stramme den økonomiske livrem lidt ind efter en overdådig december? Her får du fem tips til gode oplevelser, der ikke slider på budgettet.

Af Pia Melander Guilbert

Skumringsgudstjeneste med spisning i St. Magleby Kirke
Hver tirsdag i vinterhalvåret er der skumringsgudstjeneste i St. Magleby Kirke. Skumringsgudstjenesten er en kortere gudstjeneste uden prædiken og nadver. Den begynder kl 17 og varer cirka 30 minutter.

Forkæl dine øregange med flygelmusik fra kirkens Steingraeber, luft din sangstemme med tre salmer og find ro i sjælen. Gudstjenesten afsluttes med en aftenbøn, Fadervor og velsignelse.

Den 3. tirsdag i måneden er der aftensmad i Graverboligen efter gudstjenesten. Alle er velkomne, det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Klimaforedrag og podcast fra Den Blå Planet
20. januar kl. 19-19.45 er der klimaforedrag med meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard på Den Blå Planet.

Det lyder måske ikke som den mest muntre form for underholdning, men trænger du til en let forståelig indføring i en kompliceret klimasnak, så er det den perfekte anledning i smukke rammer.

Titlen på foredraget er; ”Hvad er udsigterne for vores børn og børnebørn?”, ”Hvad er normale vejrfænomener, og hvad skal vi være bekymrede for?”

Det er nogle af de fokusområder Jesper Theilgaard vil komme ind på til dette foredrag.

Foredraget vil foregå foran den enorme Oceantank og er gratis, når indgangen er betalt. Har du årskort, kan du tage en ven med gratis fra kl. 17.00. Der er begrænset antal pladser, der fordeles efter først til mølle princippet.

Vidste du i øvrigt at Den Blå Planet har en gratis podcast om fridykning og undervandsjagt. Her kan du blandt andet møde den kendte fridykker Stig Pryds.

Tegne- og maleværksted på Tårnby Hovedbibliotek
Onsdag d. 8. januar kl 10-13 er der tegne- og maleværksted på Tårnby Hovedbibliotek.
Tegner du eller maler du akvarel, olie eller acryl? Så har du mulighed for at trylle med din blyant eller pensel i selskab med andre.

I maleværkstedet er du velkommen, uanset om du er nybegynder eller godt i gang med at tegne eller male. Her er plads til alle og mulighed for at få inspiration og dele din hobby med andre.

Medbring selv papir, farve og pensler. Biblioteket sørger for bøger med inspiration, kaffe og te. Det er gratis at deltage.

Natkirke med oplæsning og sang i Dragør Kirke
Fredag d. 10. januar kl 19.30 -21.30 er der igen natkirke i Dragør Kirke. Denne gang med oplæsning ved Michael Vesterskov, som er musiker, sanger, komponist, forfatter og foredragsholder ”men frem for alt et menneske med alt, hvad det indebærer: skrøbelig og samtidig stærk. Usikker og stålsat. Lys og mørke. Sensitiv, hudløs og tænksom.”

Der er også sang af den svenske sangerinde og komponist Anna Kruse, som ifølge sin hjemmeside arbejder med poetiske og musikalske møder mellem mennesker. Anna synger tekster af Edith Södergran. Ida Hvid er med på kontrabas og Morten Pedersen spiller klaver.Og så synger Dragør Kirkes kor Dragør kirkes kor et smukt program med nye salmer skrevet af Janne Mark.

Janne synger denne aften selv med sammen med koret. Janne Mark har etableret sig som en af de mest overbevisende salmedigtere og komponister i hendes generation i Danmark og i udlandet med den internationale udgivelse ’Pilgrim’ på det tyske jazz-label ACT. Musikalsk befinder hun sig på et spor imellem sangskrivning, salmer, jazz og nordisk folketone.

Skøjt dig glad på Broens Skøjtebane
Har du endnu ikke været forbi Christianshavns nye skøjtebane, så grib chancen i januar. Skøjtebanen ligger på den Grønlandske handelsplads og har åbent fra 10-20 i hverdage og fra 10-21 i weekenden. Rundt om banen ligger små boder, hvor du blandt andet kan købe varme drikke og fish and chips. Det er gratis at benytte banen. Har du ikke selv skøjter med, kan du leje for 50 kroner.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?