Dragør hårdt ramt: Stor stigning i antallet af indbrud i 2019

Antallet af indbrud faldt på landsplan i 2019, men i Dragør har det været stik modsat. Her er indbrudstallet tværtimod steget med 58 procent.

Antallet af indbrud målt pr. indbygger i Dragør er over dobbelt så højt som i resten af landet. Og selv om antallet af anmeldte indbrud faldt på landsplan i 2019, er Dragør med på den lidet flatterende statistik som den kommune, hvor tallet er steget mest – helt nøjagtigt med 58 procent.

Det skriver sikringsvirksomheden Verisure, baseret tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at der i 2019 blev anmeldt 149 indbrud i Dragør svarende til 103 indbrud pr. 10.0000 indbyggere. I 2018 blev der anmeldt 94 indbrud.

Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 42 indbrud pr. 10.000 indbyggere, Nabokommunen Tårnby var udsat for 139 indbrud i alt, hvilket svarer til 32 indbrud pr. 10.000 indbyggere.

”Det er selvfølgelig ærgerligt at se, at Dragør har været så udsat, som de har, i 2019. Man ser nogle gange, at enkelte områder kan blive særligt populære blandt indbrudstyvene, og det tyder på, at det er sket med Dragør sidste år. Det skal man naturligvis være opmærksom på, hvis man bor i området, så man kan tage de nødvendige foranstaltninger og i højere grad indbrudssikre sit hjem”, siger adm. direktør i alarmselskabet Verisure, Rasmus Busk.

Borgmester: Det er blevet Dragørs tur

Tallene er naturligvis alarmerende for byens indbyggere, men borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) maner alligevel til ro:

Borgmester i Dragør, Eik Dahl Bidstrup (V) har allerede et møde i kalenderen med Københavns Politi om de mange indbrud i kommunen. PR foto

”Vi i kommunalbestyrelsen tager udgangspunkt i det faktuelle. Man kan vel bare sige at det er blevet Dragørs tur på indbrudstyvenes kort. Vores beliggenhed er jo desværre både godt for meget og skidt for lidt, heriblandt kriminaliteten. Jeg er i tæt dialog med politiet om, hvad vi kan gøre af yderligere tiltag for at få bragt statistikken ned. Derfor har jeg allerede et møde i kalenderen med Københavns Politi, hvor jeg har bedt om en redegørelse om sagen. Tallene viser jo eksempelvis ikke, om nogle af tyvene er blevet fanget igen,siger borgmesteren til DragørNyheder.dk.

Ifølge DragørNyheders Facebookgruppe var en familie på Rytterager udsat for et indbrudsforsøg. Heldigvis blev det ved forsøget, og så vidt vides kom ingen af husets beboere til skade.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?