Nytårskur med Dragør Erhverv

Onsdag aften skålede Dragør Erhverv traditionen tro nytåret ind i det gamle, hyggelige pakhus på havnen. Borgmester Eik Bidstrup og formand Rasmus Gundelund Nielsen holdt taler om året der gik, og det nye, der netop er begyndt. Der var også mulighed for at hilse på kommunens to nye direktører. (Se også videoen sidst i artiklen)

Havnepakhuset var fyldt til årets Nytårskur. Foto: DragørNyheder.dk

Af Pia Melander Guilbert

Der var bobler og kransekage til alle, da Dragør erhverv onsdag aften holdt nytårskur i Pakhuset. Mange medlemmer var mødt op, og til stede var også flere kommunalpolitikere samt to af kommunens nye direktører, kommunaldirektør Henrik Harder og Kultur, Social og beskæftigelsesdirektør Asger Villemoes Nielsen.

De fleste medlemmer af Dragør Erhverv er mindre selvstændige. Nytårskuren er en god og festlig anledning til at få hilst på andre medlemmer, og som en af dem sagde:

– Dragør er en lille by, hvor man nærmere ser hinanden som kollegaer end konkurrenter.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup flankeret af kommunens nye direktører, kommunaldirektør Henrik Harder (th) og Kultur, Social og beskæftigelsesdirektør Asger Villemoes Nielsen (tv). Foto: DragørNyheder.dk

Vigtigt samspil
Borgmester Eik Dahl Bidstrup sagde i sin tale, at Dragør nok aldrig bliver en stor erhvervskommune, blandt andet fordi vi ikke har så meget eksport, og fordi antallet af privat ansatte er lavt i forhold til antallet af offentligt ansatte:

– Det behøver vi måske heller ikke at være, men det er vigtigt, at de virksomheder der er her, føler sig velkomne, og at der er et godt samspil med os i kommunen, med butikken inde ved siden af. At man har et fællesskab, hvor man kan inspirere hinanden.

Turisme som erhverv
I sit tilbageblik over året, der gik, fremhævede Eik Bidstrup blandt andet, at kommunen havde arbejdet meget med at effektivisere byggesagsbehandling, iværksætteri havde også fyldt på forskellige måder og at deltage i forskellige netværkssammenhænge.

I det nye år venter en masse opgaver med at udvikle byen, blandt andet omkring havnen og det nye værft, ligesom der i forbindelse med kommunens kommende turismestrategi også er en opgave i at udvikle turismen som erhverv.

Frivillige sætter Dragør på landkortet
Formand for Dragør Erhverv Rasmus Gundelund Nielsen understregede først og fremmest, hvor meget erhvervslivet ser frem til, at stillingen som turisme, kultur og erhvervskonsulent bliver genbesat til april. Han talte også om alle de ting, der er sket i Dragørs erhvervsliv det seneste år, blandt andet at vi har fået kontormiljøet Framehouse, og så fremhævede han alle de frivillige, der lykkes med at sætte Dragør på landkortet.

Han bød velkommen til de to nye direktører og udtrykte et håb om, at 2020 ville blive året hvor sagsbehandling i kommunen blev mindre langstrakt.

Herunder kan du se videoen med borgmesterens og formandens tale til Nytårskuren:

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?