”Folk skal bare holde deres kæft”

Sådan gik kendis-redaktøren og nynnede en dag, men det var ikke fordi, han virkelig mente det, mere fordi Dragør-kendissangeren Simon Kvamm og bandet Hugorm er aktuel med en ny sang, der handler om sociale medier. Det er omkvædet.

Foto: Jes Larsen / PR

Af Pia Melander Guilbert

”Der er bare så meget brok,” siger folk nogle gange, når man fortæller, at man arbejder på DragørNyheder. Selv håber vi i en her indskudt sætning, at den lille smule brok, der er, overskygges af mange gode artikler.

Et af de emner, som kan få en Dragør-borger op i det røde felt er kommuneudligningen, som meget groft beskrevet går ud på, at vi betaler penge til andre kommuner, for eksempel nogle ovre i Jylland, så de kan bygge de svømmehaller, teatre og ishockey-stadioner, vi ikke selv har råd til.

Som et plaster på såret har vi blandt andet fået sangeren Simon Kvamm, der nogle år boede i Klitmøller. Ham er vi glade for på kendis-redaktionen, hvor vi nogle gange er nødt til at skrive om ex-håndboldspillere, der har lejligheder til salg længere inde på Amager, bare for at holde kendis-faktoren oppe.

Den endeløse trang til at ytre sig
Simon Kvamm har sammen med musiker, producer og lydmand Árni Bergmann og musiker og grafiker Morten Gorm Jóhannsson stiftet bandet Hugorm. Hovednummeret på debutalbummet er sangen ”Folk skal bare holde deres kæft”. Den handler om at sige fra over for sociale medier og den endeløse trang til ytre sig konstant, skriver DR i forbindelse med udgivelsen i fredags.

Ses vi til havnefesten?
Hugorm er inspireret af 1990´ernes rockmusik og ønsker samtidig at lege med sproget på en måde, der ikke har været så stor tradition for i rock, fortæller Simon Kvamm til DR. Albummet bliver fulgt op af en række koncerter i løbet af foråret:

– Vi vil jo gerne, ligesom hiphopperne gør, på en diskotekstur. Ud at spille på Crazy Daisy i Holstebro og sådan nogle steder, fordi vi tror, det kunne være sjovt. På den måde tænker vi også, at det her er sådan et band, som også kan være et dj-act. Med Árni bag pulten og Morten på guitar og mig på en mikrofon og så lave et hit and run på 20 minutter ligesom Kesi, siger Simon Kvamm til DR.

På DragørNyheder håber vi, at Hugorm også lægger vejen forbi Havnefesten til sommer.
Se videoen til ”Folk skal bare holde deres kæft” herunder:

Læs også:

Simon Kvamm: ”Vi kan godt lide, at Dragør har sin egen kerne”

Seneste artikler

 

Fik du læst?