Tag en tur til ungdomsøen

Ude i Øresund ligger en ø, der kan noget helt særligt, og nej, der er ikke tale om et sted, hvor ældre mennesker kan anti wrinkle, tværtimod. Det gamle Middelgrundsfort er blevet omdannet til en aktivitetsplatform og et udviklingscenter med fokus på at skabe fællesskaber for Danmarks ungdom.

Foto: Ungdomsøen/facebook

Af Pia Melander Guilbert

”Ungdomsøen er din ø,” står der på hjemmesiden, og det er der allerede over 10.000 gæster, der har benyttet sig af, siden øen åbnede i august 2019. Året rundt er der masser af arrangementer og kurser, ligesom unge selv har mulighed for at arrangere events og skabe aktiviteter.

Foto: Ungdomsøen/facebook

En af de største ungdomssatsninger
Ungdomsøens 50.000 kvadratmeter byder også på 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener, bålpladser, store shelters med udsigt over Øresund, 1,5 kilometer gange i det gamle fort, konferencefaciliteter for organisationer og virksomheder samt gamle kanonstillinger til alt fra koncerter til friluftsaktiviteter, oplyser hjemmesiden.

Det er Spejderbevægelsen, der har ansvaret for øen, der blev erhvervet i 2015 med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden. Siden har Nordea-fonden doneret yderligere 128 millioner kroner til renovering af Ungdomsøen, hvilket gjorde det muligt at realisere en af de største ungdomssatsninger i nyere tid.

Foto: Ungdomsøen/facebook

Kernepartnerkreds på 670.000 medlemmer
Indhold og aktiviteter på Ungdomsøen udvikles i tæt samarbejde med fonde som Nordea-fonden, Trygfonden, Lauritzen Fonden, TuborgFondet og kernepartnere som Foreningen SPEJDERNE og landets fem spejderkorps, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Folkehøjskolernes forening i Danmark (Højskolerne), Roskilde Festival, Efterskoleforeningen og Friskolerne med flere. Kernepartnerkredsen repræsenterer nationalt mere end 670.000 medlemmer, 145.000 frivillige, 870 skoler og 72 ungdomsorganisationer.

Du kan også møde unge fra andre lande på øen, for eksempel 1. februar, hvor Ungdomsøen har inviteret unge fra forskellige verdenshjørner til at fortælle om deres land, og hvordan det er at være ung der. Du kan besøge alt fra Spanien til Syrien.

Øen er åben for alle. Du kan enten sejle dertil i din egen båd eller tage færgen, der går fra Nyhavn. Læs mere på https://ungdomsoen.dk/

Kom til verdens “ø-møde” – Meet the world med Ungdomsøen

Har du nogensinde drømt om at rejse jorden rundt? Nu har du muligheden for at opleve verden på en eftermiddag på Ungdomsøen. Det foregår nu på lørdag den 1. februar hvor Ungdomsøen inviterer unge fra forskellige lande ud på øen for at fortælle om, hvordan det er at være ung, der hvor de kommer fra. Det er også muligt at få en rundvisning på det gamle søfort og høre historien om, hvordan øen er gået fra historisk søfort til Ungdomsøen.

Lyder det spændende? Så kan du læse meget mere og bestille din færgebillet ved at klikke ind på eventet her

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »